Comedy Night: Comedytrain met Thijs van Domburg + Peter Pannekoek


Iedere tweede zaterdag van de maand: comedy in de Effenaar.

Thijs van Domburg trad al af en toe op tijdens zijn studie Nederlands, maar zijn carrière begon pas echt toen hij deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte. Niet veel later sloot hij zich aan bij Comedytrain.
Na de finale van Cameretten en zijn eigen special bij de VARA (Comedytrain Presenteert...) was het tijd voor een avondvullende voorstelling. Op 2 november 2011 ging hij in première met Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan, en sindsdien is het cabaret een genre rijker: science-fiction cabaret. Deze voorstelling werd genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs 2012. Op dit moment staat hij met zijn tweede avondvullende programma in de theater. Tussen de optredens door schrijft Thijs voor Dit was het Nieuws, en is hij zeer regelmatig te horen in het cabaret van het radioprogramma Spijkers met Koppen. Thijs speelt nog wekelijks in Toomler, waar hij het publiek moeiteloos inpakt met zijn zwartgallige kijk op de wereld en de verbazend fanatieke wijze waarop hij deze brengt.

 

 

 

Peter Pannekoek is één van de up & coming talenten van de Comedytrain. Hij is ontwapenend, analytisch, eerlijk, persoonlijk en hij stand-upt tegen een tempo waar je niet goed van wordt. Of zoals de Volkskrant schreef: ‘Pittige humor als medicijn tegen alle kwalen’. Met deze pittige humor won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedyconcours 2006. Enkele maanden later sluit hij zich aan bij Comedytrain maar daar laat hij het niet bij. Peter schreef ook mee aan een televisieprogramma van Najib Amhali en Dit Was Het Nieuws. In 2010 speelde hij zijn eerste soloshow in de theaters, De Laatste Pannekoek.

 

 

Stond eerder in