Selim Lemouchi & His Enemies


Integrale uitvoering debuutalbum ‘EARTH AIR SPIRIT WATER FIRE’


Selim Lemouchi & His Enemies

Wat een gruwelijk vette debuutplaat van Selim Lemouchi & His Enemies, met de steekwoorden experiment, psychedelische rock, orkest en allesomvattend als omschrijving.

Elementair, spiritueel en allesomvattend, zo zou je de titel van de debuutplaat van Selim Lemouchi & His Enemies rustig mogen omschrijven. En zo klinkt ‘EARTH AIR SPIRIT WATER FIRE’ dan ook!

Meerstemmige zang, psychedelische gitaarescapades en bijna vloeibare soundcapes zijn de elementen die je meenemen in een allesomvattende trip door het universum van de Eindhovense gitarist Selim Lemouchi, die eerder al met de bands The Devil’s Blood en Powervice een diepe indruk achterliet.

Vanavond ben je aanwezig bij de integrale uitvoering van die debuutplaat in het TAC in Eindhoven. Lemouchi zal z’n ‘orkest’ -hij werkt niet alleen met meerdere gitaristen, maar ook met twee drummers en twee toetsenisten- met vaste hand door de psychedelische ‘rockopera’ leiden. Hokjes zijn eigenlijk niet van toepassing op ‘EARTH AIR SPIRIT WATER FIRE’, maar de sound heeft een vette 70’s vibe die uitstekend past bij de sferen die Lemouchi wil neerzetten.

Ook de live visuals van kunstenaar Jerome Siegelaer sluiten precies aan op de verschillende melkwegstelsels van het album. Na afloop trip je lekker door met de heavy tunes van Dj Walter Roadburn of geniet je van de extra jamsessie die Lemouchi rond middernacht zal geven met bevriende muzikanten.