Matt Schofield


Cees en Mees


Britse bluesvirtuoos Matt Schofield gaat onze kleine zaal weer in vuur en vlam zetten.

Zijn typische cleane bluesgeluid is doorstoofd van een sexy funk- en jazz feel en zijn medemuzikanten gooien daar met Hammond en drums vaak nog een lekker schepje bovenop. De Engelsman Matt Schofield is misschien wel de beste Europese bluesgitarist van dit moment. Trouwens, niks misschien! Hij is met voorspong de beste!

Schofield is misschien niet zo’n bekende naam als landgenoten Peter Green of Eric Clapton, maar eindigt in lijstjes steevast in dezelfde regionen. Hij wordt door blues fanatici dan ook gezien als een redder van de elektrische blues met zowel vernieuwing als respect voor traditie. Op zijn laatste album ‘Anything But Time’ laat Matt bovendien horen naast briljant gitarist ook over een prachtige bluesstrot te beschikken. Warm en vol soul. Dit wordt een broeierig avondje met spannende New Orleans funk, Britse gitaarblues en Amerikaanse rootsmuziek met fijne Hammondklanken all over the place!

Cees en Mees
Voordat bluesheld Matt Schofield begint wordt je omver geblazen door dit net-geen-minderjarig, tweekoppig monster. Cees Maessen (drums) en Mees Hamer (gitaar, zang) spelen hun blues zo vies en vadsig dat je na dit optreden die rauwe eerste albums van The Black Keys weer snel uit de kast trekt.