Defeater + Landscapes


Letters Home European Tour 2014


line-up: Defeater + Caspian + Landscapes + Goodtime Boys


Defeater + Landscapes

Heel erg hardcore, heel erg melodisch en heel erg agressief!

Met hun derde album, 'Letters Home', heeft Defeater een portie energie opgenomen die onmiddelijk overtuigt, sterker nog: verpulvert!

Defeater zal de muren van de kleine zaal met hun melodische en superheftige hardcore flink aan het trillen brengen. De groep uit Boston is al vanaf 2008 aan de weg aan het timmeren en heeft ondertussen al drie studio albums op zijn naam staan, waarvan ‘Letters Home' dit jaar het licht zag. De omstandigheden tijdens de  ‘aftermath’ van De Tweede Wereld Oorlog staan centraal in de teksten van de band, dus dit is zeker geen onderbroekenlol streetpunk bandje!

Binnen de hardcore scene is Defeater al geen onbekende meer, ze hebben bijvoorbeeld ook niet voor niets met niemand minder dan Comeback Kid een tour gedaan. En in januari gaan ze zelfs met August Burns Red op pad! Maar dan komen ze dus ook met een heuse headline tour de kleine zaal van de Effenaar op zijn kop zetten.

Landscapes
Landscapes is een moderne, melodische hardcore band uit Engeland. In 2010 zijn ze begonnen en nu drie jaar later hebben ze al een hele weg afgelegd. Met een EP en het  album ‘Life Gone Wrong’ op zak, kunnen we zeggen dat het al zeker geen groentjes meer zijn. Live geven ze precies wat je wilt, een harde en super strakke show dus!

Caspian
Daarnaast hebben we ook nog Caspian te gast in de Effenaar. Deze postrockers zullen vanavond zorgen voor enkele prachtige rustpunten. Natuurlijk niet de hele tijd, maar bij vlagen zal hun instrumentale rock  menig die hard hardcore fan aangenaam verassen. ‘Walking Season’ is het tot nu toe meest inspirerende album van deze band.

Goodtime Boys
Goodtime Boys zullen de avond openen, ook zij brengen een portie ijzersterke melodische hardcore mee naar de Effenaar. Goodtime Boys  zal de fanatiekelingen die op tijd zijn belonen, want je raadt het al; ook zij komen met een enorm energieke show naar Eindhoven!