Genius By Default V’ met o.a. BEVERLY HILLS 808303 en DRVG CVLTVRE (live)


Beverly Hills 808303 aka I-F + Drvg Cvltvre (live) + Bliksem (live) + dj Lamot (Zodiak Commune) + Visuals by Pixybox


Een duistere acid orgie.

De zomer is ten einde…

En dus wordt het tijd voor een acid feestje met Adapter’s ‘Genius by Default’!
Ook deze keer zullen weer een aantal van onze persoonlijke helden speciaal voor jou naar Eindhoven komen. Wees gewaarschuwd, want met dit programma belooft deze 5e editie duisterder te worden dan ooit ;)

We zijn super trots dat het eindelijk gelukt is om Beverly Hills 808303 aka I-F  naar Eindhoven te halen.  Beverly Hills 808303 is het acid alter ego van Ferenc E van der Sluijs, die als I-F een kneiter van een electro klassieker maakte met "Space Invaders Are Smoking Grass".  Het komt bijna nooit voor dat Ferenc E nog ergens te horen is met een pure rauwe acid dj set! Dit is dan ook een zeer exclusief en niet te missen optreden van de acid pioneer uit de ‘west coast side’ van Nederland, Den Haag!

Samen met label baas Guy Tavares stond Beverly Hills 808303 aan de basis van het Acid Planet label wat de voorganger was van het huidige Bunker Records. Ferenc E is nooit gestopt met het pushen van underground electronica en doet dat tegenwoordig met name via zijn internet-radiostation Intergalactic FM (voorheen CBS radio) en labels Viewlexx en Murder Capital. Alle rauwe acid  tracks die Beverly Hills 808303 gedurende midden jaren ‘90 uitbracht hadden vanzelfsprekend als basis de ultieme acid machines de Roland tr808 en Roland tb303.

Drvg Cvltvre is nóg zo'n held. Vincent Koreman, een veteraan in zowel punkrock als de electronische scene, bracht eerder platen uit als RA-X op Bunker en Kommando 6. Zijn nieuwe alterego is misschien wel zijn beste. Vincent noemt het doom disco maar wij kunnen daar 21st century new beat en acid aan toevoegen... Slow, raw and dirty stuff for the dancefloor! Voor de liefhebbers ter informatie: Drvg Cvltvre brengt een speciale all hardware live set bij ons!

Als dit nog niet genoeg is komt ook medeoprichter van het Adapter collectief Bliksem een live acid set spelen. Bliksem geeft de voorkeur aan analoge synths en drum machines. Minimale beats en ruwe TB-303 baslijnen zorgen voor een trage acid groove die je terugbrengt naar de tijd toen kraken nog legaal was.

Dj Lamot is volgens ons de meest excentrieke resident dj van Zodiak Commune.  Zoekend  naar de soms vergeten roots van de hedendaagse electronische muziek lukt het hem vaak met zijn gedurfde platenkeuze een gevoelige snaar te raken. Naast zijn jarenlange betrokkenheid bij Zodiak Commune heeft dj Lamot ook affiliaties met acid-tekno organisatie U-Niks en was nauw betrokken bij de oprichting van het Adapter collectief.

Opnieuwe zorgt Pixybox voor brute visuals zodat al je zintuigen geprikkeld worden.

Voor het eerst zag het Genius By Default concept van Adapter het (strobo-) licht in 2009 in het Gaslab. Dit is al weer de derde editie in de kleine zaal van de Effenaar. Eerdere edities hadden (internationale) gasten als Somatic Responses, Penik Ettek, DMDN, Mike Dred/Kosmik Kommando, Rude 66, Eterno, Ceephax Acid Crew, 030303djs, Bronxtel Acid Brew, Futu Refun, Elec pt.1, Ekman, en Unit Moebius.