Rotting Christ + Twilight of The Gods + Negura Bunget


Eindhoven Metal Meeting presents....


+ Spartan + Implode


Duister metalgeweld maal vijf geeft kleine zaal zwarte sluiers.

 

Rotting Christ
De beste Griekse blackmetalband aller tijden! OK, da’s misschien niet zo moeilijk. Maar Rotting Christ zette wel de toon in de zuidelijke regionen van Europa met hun technisch zeer bekwame blackmetal. De band doet wat dat betreft ook niet onder voor hun noordelijke genregenoten. Maar in plaats van hun inspiratie te zoeken in de Noorse mythologie of in de boeken van Tolkien, graaft Rotting Christ zich dieper in de geschiedenis van hun eigen land. En dat kan ook de basis zijn voor een potje zwartgallige, maar zeer sfeervolle metal.

Twilight of the Gods
Twilight of the Gods mag je met recht een supergroep noemen. Waarom? Telt u even mee: zanger Alan Averill komt oorspronkelijk uit Primordial, drummer Nick Barker speelde eerst in Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Testament en Exodus, Rune Eriksen geselt de gitaarsnaren bij Aura Noir en voorheen ook bij blackmetalgrootheid Mayhem, Patrik Lindgren speelt gitaar bij Thyrfing en Frode Glesnes van Einherjer speelt bas. De band begon als allstar Bathory coverband, maar de chemie was zo goed, dat er in september een eerste volwaardige cd aan zit te komen. Daarop is vooral de invloed te horen van andere metalgrootheden als Manowar, Iron Maiden en Judas Priest. Gegarandeerd een metalshow om in de jaarlijstjes te zetten.

Negura Bunget
Opper black mettalers Darkthrone noemde hun prijsalbum Transylvanian Hunger. Met terugwerkende kracht kunnen ze het wel gehad hebben over de Roemenen van Negura Bunget. Alhoewel de blackmetal van dit gezelschap wat atmosferischer en spiritueler is en vaker de rustpunten opzoekt met samenzang en synthesizer. Denk aan Wardruna, Wolves in the Throne Room en Burzum. Hun vooraanstaande rol in de black metal underground werd door het Britse metalblad Terrorizer onderschreven; het album OM werd in 2005 uitgeroepen tot het één na beste album in het jaar.

Tijdschema: 

19:00                 doors
19:20-19:40        Implode
19:50-20:10        Spartan
20:25-21:05        Negura Bunget
21:20-22:00        Twilight of the Gods
22:15-23:15        Rotting Christ