Tribute2BobMarley door Rootsriders


Conscious Party: 35 jaar Survival, 30 jaar Legend!


Een dampend Bob Marley retrospectief, één dag voor de sterfdatum van de legende.

In 2014 is het 35 jaar geleden dat 'Survival', misschien wel Bob Marley's meest 'bewuste' plaat uit z'n carriere, werd uitgebracht. Op het album met masterpieces als So Much Trouble In The World, One Drop en Zimbabwe toont Marley zich op z'n strijdbaarst. Met deze plaat zou hij ook hebben willen afrekenen met de kritiek die er was na het verschijnen van z'n vorige album waarop vooral de liefde centraal stond.

2014 is ook het jaar dat de verzamelaar 'Legend' 30 jaar geleden werd uitgebracht, 3 jaar na zijn dood. Het is verreweg Marley's bekendste plaat geworden en met ruim 30 miljoen verkochte exemplaren tevens het meest tastbare bewijs van zijn status als superster. Tot op de dag van vandaag worden er nog altijd meer dan 100 duizend exemplaren per jaar van verkocht.  'Legend' toont een verre van compleet overzicht van Marley's carriere, maar alle bekende klassiekers zijn er natuurlijk wel op terug te vinden.

Met Conscious Party eren Rootsriders zowel Marley's strijdbare en voor sommigen minder toegankelijke kant als ook de goed in het gehoor liggende klassiekers waarmee hij toch vooral bij het grote publiek bekend is geworden. Maar net als de 40 jaar Catch A Fire tour in 2013 creert de band een evenwicht tussen songs die - zeker nu Legend 30 jaar geleden is verschenen - niet mogen ontbreken en minder bekend werk dat zelden tot nooit door Marley zelf is uitgevoerd.

Mitchell Brunings, bekend van The Voice Of Holland 2013 gaat de Rootsriders ondersteunen tijdens Tribute2BobMarley. Ondanks z’n spectaculaire auditie met Marley’s Redemption song waarmee hij wereldwijd de aandacht op zich vestigde en o.a. Rita & Ziggy Marley’s blessings ontving wil hij de tour met Rootsriders niet missen.