Trentemøller (live)


+ Den Sorte Skole


Deense electronica-Kameleon zet de Effenaar op z'n kop met liveband en werk van zijn nieuwe album 'Lost'.

Trentemøller is een superheld. Hij mixt indie, new-wave, en techno, maar maakt ook bijzondere soundscapes die enorm experimenteel kunnen zijn. Wacht effe, hij is ook de ultieme festival-act die voor de grootste party zorgt, zoals op Awakenings in het Klokgebouw afgelopen januari. Oh, en vanavond staat hij met zevenkoppige band op het podium in de grote zaal. Teveel van het goede? Echt niet. Deze Deen is zoals gezegd een superheld, een kameleon en een multitasker van de bovenste plank.

Na de kneiter van een plaat ‘Into The Great Wide Yonder’, is er nu album drie: ‘Lost’. Trentemøller gaat door op zijn vertrouwde donkere sounds, maar boort ook nieuwe dimensies aan in zijn electronische universum. Verveling is niet een woord dat bij de Deen past.

Ook de drummer uit de band van Trentemøller, Henrik Vibskov, is het vernoemen meer dan waard. Tijdens de Dutch Design Week in 2012 exposeerde de muzikant, mode-ontwerper en kunstenaar namelijk in de Schellens Fabriek en eerder ook al in MU. De band met Eindhoven is er dus! Nu die fantastische live show in de Effenaar nog.

Den Sorte Skole (Terug Naar School) maakte 10.000 samples van 251 oude platen uit 51 landen van 6 continenten en daar gaat het dj/producer collectief nu mee op tour. Door het samplen van Marokkaanse folklore, Indiaanse hymnes, veldopnamen van Pygmeeën uit Kameroen, vergeten Jugoslavische psych, Franse avant-garde rock and vroege duitse electro nemen ze de luisteraar mee op een unieke reis door de muziekgeschiedenis..