The Veils


+ The Future's Dust


The Veils

Voor de vijfde keer de bitterzoete pracht van The Veils in de Effenaar.

Het wordt alweer de vijfde keer dat frontman Finn Andrews langskomt met zijn band en daar zijn we enorm blij mee. Het laatste album van The Veils heet ‘Time Stays, We Go’ en bevat weer een dozijn prachtige bitterzoete rockers. Nog altijd ligt de labiliteit op de loer bij de zanger met zwarte hoed, zoals te lezen in dit interview dat 3voor12 onlangs had met de beste man. Maar dat betekent voor de fans goed nieuws, want Andrews heeft die donkere kant hard nodig voor het schijven van zijn prachtsongs.

Misschien is Finn vanavond een beetje down, getormenteerd, of misschien wel emotioneel en pinkt hij een traantje weg. Of, misschien wel ouderwets goedlachs en maakt hij er een feestje van. Een bitterzoet feestje uiteraard, want de melancholie druipt er altijd wonderschoon vanaf bij The Veils. In ieder geval wordt het weer een concert dat herinnerd zal worden als ‘bijzonder’. Na hun show op Lowlands, vanavond The Veils in de intieme setting van de Effenaar.

The Future’s Dust
Intieme synths, uitbundig snijdende gitaren, echoënde drums. Dit jonge vijftal uit Fryslan neemt je mee op een nachtwandeling door rotsachtige heuvels gehuld in troostende duisternis en laat je lopen op grond die al eerder is verkend door Bon Iver, James Blake en The XX. De band maakte met hun unieke sound al furore op Noorderslag en Festival Grasnapolsky en nu eindelijk mogen we het hier in het zuiden meemaken.