The Clash of the Cover Bands


The BENELUX Edition 2013/2014 - Kwart Finale van Regio Zuid Nederland


Fuse On + Apollo Shock + Final Jam + So What! + Eb5 + 'Waist' of Time + Lost on the Playground + Fade


De strijd om de beste coverband van Nederland en België vindt ook dit jaar weer plaats in de Effenaar!

Op zondag 1 december a.s. vindt de 5e Kwartfinale voor Regio Zuid Nederland plaats van de grootste bandcompetitie, 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' in de Effenaar in Eindhoven. Acht bands gaan de muzikale strijd met elkaar aan in deze populaire zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld en de winnaars plaatsen zich voor de regionale Halve Finales die ook worden gehouden in de Effenaar. 

Dit jaar gaat de grootste bandcompetitie van Nederland 'The Clash of the Cover Bands' voor de derde keer de grens over en betrekt ook België en Luxemburg in haar spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband. 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013' vindt in eerste instantie plaats in 5 regio's. Elke regio heeft haar eigen cyclus van voorrondes/selectierondes, kwart- en halve finales en finales. De winnaars van alle regionale finales ontmoeten elkaar in de BENELUX Semi-Finals.

Programma 5e Kwartfinale in Effenaar (in willekeurige volgorde):
- FuseOn: Pop, Funk coverband uit Helmond

- Final Jam: Pop, Rock coverband uit Bladel

- Apollo Seeck: Rock coverband uit Someren

- So What!: Top-40, Rock coverband uit Sittard

- Fade: Allround coverband uit Tilburg
- Eb5: Allround coverband uit 's-Hertogenbosch
- Lost on the Playground: Rock coverband uit Roggel

- 'Waist' of Time: Rock coverband uit Sittard
Zaal open: 14.00 uur, aanvang: 15.00 uur.

De deelnemende bands worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek (via stembiljetten). Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grand Finale die wordt beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Vanaf de Regio Finales worden ook de muzikanten individueel beoordeeld en per ronde krijgen de beste drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten en vocalisten een nominatie voor de Individuele Awards die ook tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt.