Afgelast

Mr. Probz


+ support


Mr. Probz gaat van hardcore-rap tot gevoeligheid ten top en weer terug. Zijn single 'Waves' is een grote hit!

In verband met de opnamen en release van Mr. Probz zijn album “The Treatment” zijn alle optredens in september en begin oktober afgelast. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht bij het adres waar ze gekocht zijn.

Van hardcore-rap tot gevoeligheid ten top en weer terug. Yep, Mr. Probz flikt het en heeft nu al een van de grootste hits van 2013 in Nederland binnen met zijn ‘Waves’.

Hij is 29 jaar, maar had al tien keer dood moeten zijn. Vaker nog. En toch is Mr. Probz nog onder ons. Steekpartij, auto-ongelukken, valpartij van 2 hoog, schietpartij, werkongeval met slijptol in hoofd en voor de zomer een brand. He survived. Twee dagen na de brand zong Mr. Probz zijn single Waves bij De Wereld Draait Door. 'De man met de mooiste stem van Nederland', in de woorden van Matthijs van Nieuwkerk. 'Eigenlijk kon ik helemaal niet performen, want mijn longen zaten vol roet. Toch heb ik ja gezegd. Na afloop ging ik buiten een peukje roken en keek ik op mijn telefoon. Boem, Twitter, sms, alles ontplofte.' Een uur later stond Waves, een soulnummer waarbij Probz door alleen een gitaar wordt begeleid, op nummer 1 in de iTunes Charts. De week erop werd Waves verkozen tot 3FM Megahit en dus ieder uur op de radiozender gedraaid. Het is zijn grootste hit tot nu toe. 'Het heeft alles veranderd.'

Mr. Probz werd vooral bekend door het zingen van refreintjes op hitnummers van Nederlandse rappers: bijvoorbeeld ‘Meisje luister’ van Kleine Viezerik of ‘Sukkel voor de liefde’ van The Opposites, maar Daniel Dennis Princewell Stehr, zoals de artiest van Deense en Antilliaanse afkomst echt heet, had al veel langer erkenning door zijn rauwe Engelstalige hip hop-tracks en samenwerkingen met Amerikanen als Alchemist, Joe Budden, Joell Ortiz, Scott Storch, Raekwon en Royce Da 5'9". En acteren doet ie ook nog, getuige de Nederlandse film Bolletjes Blues, de eerste Nederlandse hiphopfilm, waarin Mr. Probz de hoofdrol van Jimmy speelde.
‘Wat als je de muziek niet had gehad? Een kantoorbaan was het niet geworden, waarschijnlijk.’
'Nee, waarschijnlijk niet. Muziek was het enige waaraan ik me kon vasthouden. Zonder dat zou er weinig overblijven, denk ik.' Yep, we denken dat ie een grote gaat worden, deze Probz.