Heibel XL met o.a. Blaf Buddy's + Cairo Liberation Front + Kattekwaad


bass / electro cha3bi / techno / trap / hiphop / moombathon / disco / electro / dubstep


+ Akemio Grey + Lesbeats + Hank Long vs Charlotte (Space Girls) + Blaf Buddy's (Biki 90) + Cairo Liberation Front + Kattekwaad


Een hoop gedoe voor niks!

Vanavond wordt een relletje op de dansvloer geschopt met Akemio Grey + The Illuminated + Hank Long & Charlotte (Space Girls) + Blaff Buddy's (Biki 90) + Cairo Liberation Front en onze vrienden van Kattekwaad.


 

Akemiö Grey (a.k.a. Youssef Hartane / Kaputnik) is vanavond uw hofleverancier van dikke bassen en knerpende synths. Deze 'steegraver' heeft een aantal keren eerder op Heibel gestaan en maakt nu de overstap van de kleine naar de grote zaal, en dat is niet voor niks. Zijn Heibel sets stonden vorige keren bol van dikke bass een vleugje trap hier en daar een nostalgisch vleugje 90's house. 

Caïro Liberation Front zijn pioniers op het gebied van Electro Cha3bi, de soundtrack van de Egyptische revolutie. Ze zijn de eerste Westerse djs binnen het genre, en brachten ook de eerste mixtape uit, die door vele internationale blogs en djs al is opgepikt. Verwacht goedkope hiphop-beats, fucked up electro, Oosterse dancehall, sonische Arabische toonladders en heel veel autotune. Denk aan Omar Souleyman die een remix van Sean Paul maakt. Laat je meeslepen door het underground dance-geluid van 2013 en roep Yalla!

The Blaf Buddys
Vanaf het moment van het ontstaan van het heelal duurt het zo’n 100.000 jaar voordat zich atomen, de bouwstenen van de materie, vormen uit minuscule, subatomaire deeltjes.Waarschijnlijk klonteren zo’n miljard jaar later gassen samen en ontstaan de eerste melkwegstelsels. Enkele jaren later vonden Biki90 hardliners Eddy Acapulco & Reneger het een goed idee om als dj duo de Blaf Buddy’s de wereld te bestormen. And so they did. Verwacht een dolle brabo party mix van moombathon, trap, bass en  hiphop.
 

Lesbeats
Brabantse nachten zijn lang.
Als je als dj duo dit als motto hebt EN ook nog ras Brabanders bent dan moet het wel goed zitten zou je denken. Nou, dat is dus ook zeker het geval, denk!
De een gaat nog lekkerder dan de nieuwste hipster, waarbij de ander non stop dansend achter de decks staat. Zo heb je dus EN wat leuks om naar te kijken en om zelf op te dansen. Denk aan moombahton, electro, hiphop en trap.

Kattekwaad levert vanavond twee dj sets: Net als elke kater heeft Kattekwaad DJ Aschwin een brede muziek smaak, maar z'n voorkeur gaat uit naar de L.A. beat scene. 'Nod ya head' struikelende ritmes op 't randje van dansbaar; melodieus maar vreemd; atmosferisch en soms ook een beetje eng. Als 't nodig is houdt hij zich in een beetje in, maar op Heibel!  mag hij van ons helemaal z'n gang gaan. 
Kattekwaad dj Funk AM draait meer dan alleen funk. Zijn interesse in elektronische muziek is breed. Van downtempo beats, house en atmosferische techno tot funk, jazz en disco.  Als het maar grooved. Bij Kattekwaad vertegenwoordigt hij meestal de house, maar deze editie Heibel zal hij openen met een diepe, downtempo set.

Hank Long vs Charlotte. Zij kocht haar eerste plaatje bij hem in de winkel en hij was op slag verliefd (op haar platen keuze wel te verstaan ;). Hij draait in verschillende duo's (The Longmen, Rambkoers, Wolvvves) , zij draait in een het collectief The Spacegirls en sinds kort draaien ze samen. Oude vinyl voorliefdes die klinken naar miss Kitten, The Knife, Jamie Principle combineren deze twee naadloos met de nieuwste kneiters uit verschillende genre's als nu-disco, house, electro.