Breek: Drum n Bass o.a. Dillinja


line-up: Dillinja + Sektor en Subsequent + Proxima b2b Dystal +MC Swift + Jake Handz + visuals by: Les Projecteurs


Breek is vernieuwd! Nieuwe huisstijl, vette visuals en uiteraard nog altijd de beste drum n bass in town!

 

Dames en heren, jongens en meisjes, Breekers en Breeksters! Omdat Breek al een hele poos in hetzelfde jasje zat, leek het ons hoog tijd een aantal flinke veranderingen door te voeren. Daarom hebben we de hele zomer zitten brainstormen, plannen en ontwerpen. Wat volgde was niets minder dan een heuse Breek-through! Samen met Eindhovens grafisch fenomeen Erosie hebben we een nieuwe huisstijl ontwikkeld, en ook Les Projecteurs zijn toegevoegd aan ons team. Deze heersers van de visuele beleving zullen elke editie paraat staan met een show die je netvlies zal doen beven! En wacht maar tot je vanavond de zaal ziet, die is ronduit vet!

DILLINJA
Deze drum’n’bass legende behoeft geen introductie. Sinds 1991 bezig, en binnen no time één van de bekendste dj’s in het genre. Een ware frontman, en een inspiratiebron voor een leger aan volgers. Zijn compromisloze bassen en scheuren leidden tot een geheel nieuwe sound, onder andere via Metalheadz de wereld in gestuurd. Via zijn eigen label Valve Recordings zijn talloze werken verschenen, en zijn toewijding en kennis hebben uiteindelijk zelfs gezorgd voor de ontwikkeling van het allereerste sound systeem speciaal voor drum’n’bass; Het Valve Soundsystem. Het valt niet te ontkennen, deze man is een held. Eerder stond hij al op de Icon line-up, het is dan ook een eer Dillinja weer in Eindhoven te hebben staan.

SEKTOR en SUBSEQUENT
Sektor is een graag geziene gast achter de Breek-tafels, ditmaal vergezeld door dj maatje Subsequent. Deze heren weten hoe ze een zaal onder handen moeten nemen. Niet vies van een gierende dansplaat zullen zij de vaart er stevig in houden. Dat wordt knallen!

MC SWIFT
Helaas is MC Multiplex vanavond verhinderd. Niet getreurd, want waar zouden we zijn zonder oude bekende MC Swift? All the way from Rotjeknor komt hij regelmatig naar Eindhoven om tijdens SAW zijn microphonische talenten te laten horen, en vanavond dus ook voor Breek. Een meer dan waardige vervanger dus!

Naast al deze vernieuwing blijven natuurlijk een aantal zaken bij het oude: residents Proxima, Dystal en Jake Handz zijn als vanouds ook van de partij. Nu jullie nog!