Brandend Zand 2013


Effenaar en Bureau Zwaardvis presenteren...


line-up: Stuurbaard Bakkebaard + Blue Grass Boogiemen + Robabilly Spektakel + Hippe Gasten + Eddy & The Ethiopians + Tim Vantol + Wolf in Loveland + Les Synapses + Town of Saints + The Spineshakers + DJ Psychodelic + groots kinderdorp + eten & drinken


Het gezelligste familiefestival van Eindhoven strijkt tijdens Hallo Cultuur! weer neer in en rondom onze tuin!

Brandend Zand vindt ook dit jaar plaats tijdens Hallo Cultuur!

Het is tijd voor de zevende editie van het nazomerfestival Brandend Zand in de eigen achtertuin. Het leuke en gezellige van Brandend Zand is dat het een echt familiefestival is. Kinderen gaan heel de dag uit hun dak in het Kinderdorp, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. En de grote kinderen onder ons gaan uit hun dak op de muziek van ontzettend toffe bands.

De headliners van Brandend Zand 2013 zijn niemand minder dan de local heroes van Stuurbaard Bakkebaard. Na een zeer succesvolle tour door binnen- en buitenland komen ze in hun thuisstad laten zien hoe de geweldige songs van hun laatste album ‘Boys Do Cry’ zijn gegroeid ‘on the road’. Maar er is veel meer muzikaals te genieten.

Tijdens het gezelligste festival van de stad kun je voor heerlijke hapjes terecht bij de BBQ en pizzakraam van Dies of bij de pa van Leo voor heerlijke visjes. En wat te denken van de gezellige kraampjes die je af kunt struinen voor de coolste vintage kleding, LP’s, vintage, accessoires, boeken en speelgoed?

Nieuw tijdens deze editie van Brandend Zand is de supergezellige De Koninck Caravan waar een gezellige band en het dj-duo The Spineshakers voor nog meer zonnige taferelen zullen zorgen. Noem het gerust een extra podium. En inderdaad, dat podium is een caravan!

Stuurbaard Bakkebaard
Deze Eindhovense band hoeven we je hoogstwaarschijnlijk niet voor te stellen. Zo ja, dan hebben we meer dan een alinea nodig. Laten we het erop houden dat dit één van de coolste Hollandse bands ooit is, ze dit jaar een onverwacht sterke comeback maakten met hun nieuwe album ‘Boys Do Cry’.

Blue Grass Boogiemen
Met één microfoon en slechts een handvol akoestische instrumenten geven Blue Grass Boogiemen -sinds 1990!- een peut gas waar je stil van wordt. Oerol, Noorderslag, Lowlands en vele internationale festivals van Amerika tot Japan gingen vooraf aan de show van vandaag op Brandend Zand. Swinggggg!

Tim Vantol
Deze punker reist alweer enkele jaren langs donkere kelders, nachtelijke kampvuren en eenzame wegen. En dat doet hij graag. Slechts bewapend met een akoestische zes-snaar en een fles whiskey zingt Tim de longen uit zijn lijf en zijn hart uit zijn keel. Wedden dat Anneke Grönloh fan is na vandaag.

Cees & Mees
Deze broekies breken de tent af met onvervalste bluesrock. The Death Letters gingen hen voor als krachtig duo en ook The Black Keys kunnen dan niet ontbreken in het onvermijdelijke rijtje vergelijkingen. Maar zeg nou zelf, wat een fijn rijtje! Cees & Mees, mis ze niet.

Les Synapses
‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’. Kent u het nog, deze slogan van dat ene frismerk, dat nu alleen nog maar light verkoopt? Het had zomaar de slogan van deze light gestoorde Fransen kunnen zijn. Een beetje Beefheart, een beetje 60’s garage, een beetje funk. Het wordt zonder meer bijzonder voor je zintuigen.

Wolf in Loveland
Jan Minnaard snapt het. Met zijn verse roedel wolven veranderde zijn solo indiefolk-project binnen korte tijd in een uitgebreide live band met een dikke platendeal en een debuut om je vingers bij af te likken. Voor de liefhebbers van Iron & Wine en José González een must hear.

Eddy & The Ethiopians
Afro, funk, hiphop en een mix van artiesten uit de hele wereld. Wereldmuziek dus. Maar dan niet de wereldmuziek waar je al wijnnippend en onderuit gezakt bij wegdroomt. Nee, onvervalste partygrooves, ziedende saxofoon solo’s en bezwerende samenzang. Dansen verdorie!

Town of Saints
Arcade Fire, Maps & Atlases, Local Natives, Frightened Rabbit, Boy and Bear en Fleet Foxes, de internationale drang van Town of Saints zit ‘m niet alleen in hun wil om vooral in het buitenland te touren, maar komt zeker terug in hun persoonlijke cd collectie. In oktober voegen ze daar hun eigen debuut aan toe.

Le Manoir Du Roi
Le Manoir Du Roi is een swingtrio die gezongen versies brengen van standards uit de "Roaring Twenties" tot "Swinging Forties". Twee stemmen, begeleid door gitaar en versterkt met viool en sax zorgen voor originele, intieme en toch swingende versies van classics zoals "Cheek to Cheek" en "Bei Mir bist du Schön".

Hippe Gasten (Kids)
Deze hippe gasten komen gewoon terug dit jaar en zullen het openingsconcert verzorgen met een rockende kids show. Wat boffen de kleintjes weer. Voor de ouders geldt dus: niet te lang uitslapen, want de show begint stipt om 13.00 uur. En gewoon meezingen als daar om gevraagd wordt.

Hieronder het tijdschema. En hier is 'ie te downloaden.