The Posies


spelen 'Amazing Disgrace' en een selectie hits


+ D Deadly


Terugkeer van powerpophelden naar de Effenaar met de songs van hun beste platen.

In april 2011 bliezen de The Posies frontmannen Jon Auer en Ken Stringfellow nog nieuw leven in de jaren 70 band Big Star, in Muziekgebouw Eindhoven. Het was een ode aan hun grote helden. Maar eigenlijk zijn de sterren van de powerpoppers minstens zo groot. De twee hebben veel meer met Eindhoven. Ken Stringfellow liet onlangs op Naked Song een rockende solo set horen -hij speelde zijn album ‘Danzig in the Moonlight’. Jon Auer produceerde afgelopen jaar ook nog eens het nieuwe album van het Eindhovense D Deadly, de band van Dennis 'Denvis' Grotenhuis, uiteraard groot fan van The Posies.

En dan is er natuurlijk nog de Effenaar waar de rockers talloze malen speelden. Het begon er op te lijken dat het misschien niet meer zou gebeuren, maar voilà; The Posies rocken de Effenaar vanavond als vanouds in de bezetting van hun in 1996 verschenen prachtwerk ‘Amazing Disgrace’. Naast dat album zullen de mannen zich ook nog focussen op ald ie andere bloedmooie hits. Ach, er komen vast ook wat nieuwe songs voorbij. Maakt eigenlijk niet uit. Vanavond staan er rockhelden op de planken die over 20 jaar net zo’n mooie revival moeten krijgen als Big Star in 2011. Betere popliedjes werden er sinds The Posies in 1987 hun gitaren oppakten toch eigenlijk niet geschreven?

D Deadly
D Deadly verraste vriend en vijand met een briljante albumpresentatie in het Eindhovense Evoluon afgelopen september. De band gaf een meer dan puike rockshow met songs van hun debuut ‘Everyone Gets The Song They Deserve’. Naast Dennis Grotenhuis en zijn rockcity all star band stond ook Jon Auer mee te rocken op het podium. Gaat dat vanavond ook gebeuren? Hij is in het huis, nietwaar?

Kodiaks (afgelast)
Kodiaks speelt indierock, met af en toe een rootsy inslag. Liedjes met een rafelrandje die goudeerlijk en oprecht klinken. Met mooie geluidjes, wat gruizig gitaargeweld, en een geweldige stem. In hun korte bestaan hebben ze oa support gedaan van Bettie Serveert, Anne Soldaat en The Zombies. En daar kunnen ze na vanavond The Posies aan toevoegen.