Israel Nash Gripka & band


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Wolf in Loveland


Israel Nash Gripka & band

Voor de liefhebbers van alt. country in de lijn van Neil Young en Ryan Adams.

Frisse country, americana, rootsmuziek met blues invloeden. Geef het beestje een naam. Feit is dat singer-songwriter Israel Nash Gripka bloedmooie songs schrijft, sterk geworteld in de Amerikaanse traditie.

Net als de helden Neil Young, Ryan Adams en Jason Isbell, startte hij met de verspreiding van zijn gospel vanuit donkere zaaltjes en broeierige cafés. Maar daar komt snel verandering in. In april kwam ‘Izzy’ nog langs in Meneer Frits, tijdens de roots avond van Ad van Meurs in Muziekgebouw Eindhoven. In de Effenaar doet Gripka het met zijn band en zal het ongetwijfeld steviger zijn dan zijn 'naked' solo show bij Meneer Frits.

Israel Nash Gripka groeide als zoon van een dominee op op het Amerikaanse platteland, om precies te zijn in de Ozark Mountains van Missouri. Tegenwoordig leeft hij al jaren in het drukke New York. Een groot contrast, dat met de titel van zijn tweede album 'Barn Doors and Concrete Floors' wordt verduidelijkt. Een nieuw album is onderweg en hopelijk neemt hij vanavond ook weer enkele van zijn ontzettend fijne en gelimiteerde tour-ep’s mee.