Uitverkocht

New Cool Collective


Hosted by Duvel Vibes


New Cool Collective bestaat 20 jaar en dat gaan we vieren!

Dit wordt dansen geblazen! New Cool Collective maakt een uiterst energieke mix van jazz en soul, opgefleurd met dikke lagen latin, funk en afrobeat. Deze zevenkoppige band (soms treden ze ook op als 19-koppige bigband) herbergt leden die in een breed scala van andere projecten hun muzikale sporen ruimschoots hebben verdiend.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. Na het in 2011 uitgebrachte ‘Eighteen’, is op 24 mei 2013 hun meest recente plaat ‘Chin Chin’ uitgekomen. Een album vol uiteenlopende invloeden met een blend van crime jazz, burlesque en Ian Siegal’s Swagger. Hiermee vieren zij hun 20-jarige bestaan op spetterende wijze en laten de heren zich wederom van een nieuwe kant zien.

New Cool Collective viel dit jaar tweemaal in de prijzen tijdens de uitreiking van de Radio 6 Soul & Jazz Awards in de Westerunie in Amsterdam. Het jazzcollectief won in de categorieën Beste Groep en Beste Live Act. Vrijdag 10 januari komen ze Eindhoven bewijzen dat ze deze awards dubbel en dwars verdienen