Janne Schra


Hosted by Duvel Vibes


+ Iris Penning


Janne Schra

Na Room Eleven en Schradinova laat Janne Schra voor het eerst ècht van zich horen!

Let op: support Maaike Ouboter is ziek en heeft haar concert moeten afzeggen. We hebben last minute een zeer waardige vervangster gevonden: onze Eindhovense Iris Penning!

Janne Schra

Het duurt soms even om jezelf te worden. Om door te hebben wat je echt wilt. Voor Janne Schra was het begin 2011 zo ver. Ze was klaar om te zeggen: ‘dit ben ik.’ Daar ging een hele ontdekkingsreis aan vooraf.

Janne brak in 2006 door als zangeres van de band Room Eleven met het album 'Six White Russians & A Pink Pussycat'. De band toerde in Europa, Canada, Japan en Zuid-Afrika, nam een album op in New York en stond op grote jazzfestivals als het Montreal Jazz Festival. Een van de hoogtepunten was het optreden in een uitverkocht Carré. Een droom kwam uit, maar wel een die Janne ervoer als een hele heftige achtbaan.

Janne voelde duidelijk dat het tijd was voor iets anders. Onder de naam Schradinova bracht ze in 2010 het in Stockholm geproduceerde album 'India Lima Oscar Victor Echo You' uit. Deze werd net als Schradinova-liveshows positief onthaald. Deze band was eigenlijk een wilde versie van Room Eleven, een ontlading. Maar deze band bracht veel volume met zich mee. Op die manier kon ze niet altijd evenveel subtiliteit in haar zang leggen.

Dat Janne die behoefte had, werd langzaam maar zeker duidelijk. Bijvoorbeeld toen ze bij De Wereld Draait Door een gevoelige cover van Beth Gibbons’ Mysteries speelde. Maar vooral toen ze live een duet zong met de Amerikaanse singer/songwriter M. Ward. Het was een magisch moment waarin alles op z’n plek viel. Ingetogen wilde ze op een podium kunnen zijn. Janne moest in die periode steeds terugdenken aan de tijd dat ze, hoewel verlegen, haar liedjes alleen achter de piano zong. Dat spannende gevoel, dat nergens mee te vergelijken is, moest terugkomen.

Langzaamaan jezelf worden op een podium, klein durven zijn en zonder masker. Dat is wat Janne Schra wil. Op het nieuwe album en op het podium laat ze voor het eerst ècht van zich horen.

Maaike Ouboter
In korte tijd, en uiteraard dankzij het tv-programma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland', is de jonge Maaike Ouboter uitgegroeid tot een fenomeen. Dat ze net naast de eerste plek greep in de finale zal haar een worst wezen, want nog voordat het programma goed en wel op gang was scoorde ze al een grote hit met haar prachtige en breekbare 'Dat ik je Mis'. Vanavond mag ze openen voor Janne Schra, en wed maar dat ze ook hier de gemoederen niet onberoerd zal laten!