Shantel & Bucovina Club Orkestar


the kiez is alright tour 2013


Shantel en zijn orkest komen terug naar Eindhoven en dan weet je hoe laat het is. ´Disko Partizani´ tijd, zo laat!

Shantel is de onbetwiste koning van de balkanpop. Met dikke hits als ´Bucovina´, ´Disko Partizani´ en ´Mahalageasca´ op zijn naam weet de Duitse muzikant en producer al flink wat jaren de dansvloeren te vullen. Met zijn gloedje nieuwe album ‘Anarchy and Romance’ komt Shantel heel graag voor een vertrouwd balkan feest naar de voor hem inmiddels vertrouwde Effenaar. En uiteraard neemt hij zijn ongeëvenaard feestelijke Bucovina Club Orkestar mee!

Shantel begon zijn carriére als dj en producer van loungemuziek, maar kwam al snel terecht bij zijn balkan georiënteerde roots. Hij begon met het remixen van de muziek van orkesten zoals Fanfare Ciocarlia, Mahala Rai Banda en Boban Markovic Orkestar.

Dit leverde twee verzamelalbums op die toch wel mogen doorgaan als klassiekers in de balkanbeats. Nadat Shantel met deze muziek als dj de hele wereld over reisde en voor volle zalen het balkanvirus verspreidde, was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Geheel in de traditie van Roemeense en Servische balkanfanfares richtte Shantel zijn eigen Bucovina Club Orkestar op. Een concert van dit orkest is een groot feest, waarbij de band zowel het eigen werk van Shantel, maar ook de bekende traditionals en classics speelt. Zie hieronder alvast een feestelijk voorproefje met één van zijn grootste hits 'Disko Partizani'.

Als toetje een heerlijk chaotisch met de smartphone geschoten sfeerbeeld op van de voorgaande Effenaar: show: