De Staat


+ Ian Clement


De Staat

De Staat met hun briljante 'I_CON' naar de Effenaar voor dampende rockshow.

Wat is 'I_CON', het derde album van De Staat een gruwelijk coole plaat zeg. Het is sowieso tijd dat De Staat terugkomt naar de grote zaal van de Effenaar, na al die buitenlandse festivals en persaandacht, maar nu kunnen we helemaal niet meer wachten.

Het is namelijk al weer dik twee jaar geleden dat de Nijmeegse band ‘Machinery’, haar tweede album, presenteerde in Eindhoven. De band die de sex van Queens of the Stone Age zo haarfijn kan misbruiken en tegelijkertijd goed begrijpt dat krakende blues en hoekige rock a la Triggerfinger best past in een modern jasje.

'I_CON' werd opgenomen in Amerika met producer Vance Powell, die eerder briljant knoppenwerk deed voor Jack White. Het resultaat klinkt moddervet, check hieronder de nieuwe single 'Devils Blood' maar eens.

Ian Clement
Gaat er bij de naam Ian Clement geen belletje rinkelen? Dat kan heel goed. Bij de naam van de snoeiharde rockband Wallace Vanborn is er al meer kans. Clement is frontman van deze fantastische Belgische band, zoals in april nog te zien tijdens het Koninginnenacht Festival. Maar Clement is ook aan de weg aan het timmeren als singer-songwriter en daar 'hamert' hij vanavond intiem op voort.