Heather Nova


Naked Song Presents


Mishka


Een zwoele valentijnsdag in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven

Reizen werd Heather Nova met de paplepel ingegoten. Ze groeide op in de havens en op de golven van de Cariben, op een simpele boot gebouwd door haar vader. Op het dek stond een windgenerator die een cassettespeler van stroom voorzag en hier ontstond Heathers liefde voor muziek. Met amper 14 jaar had ze de hele Atlantische Oceaan al over gevaren. De connectie met de natuur en het water zijn altijd de kern geweest van Heathers muziek en dat is wat haar onderscheidt van andere artiesten. Zoals Springsteen met New Jersey verbonden is, is Heather niet los te zien van Bermuda en de oceaan.

In 1995 kwam Heather’s eerste studioalbum ‘Oyster’ uit, met de hitsingle ‘Walk this World’. Het startsein voor een indrukwekkende carrière. Na verschillende studioalbums, waaronder het veelgeprezen ‘Storm’, crossover-hits met Eskobar en ATB en een decennium touren, keerde Heather Nova terug naar Bermuda. In de rust van haar thuisland begon ze met het schrijven aan haar laatste album ‘300 Days At Sea’ uit 2011.

"300 Days At Sea is how it feels when you are deep in a songwriting session. There is no sense of arriving, just the peace or the storm of being in the moment with the music, but finally both the land and the songs appear and you realize you have arrived somewhere." Heather Nova