my bloody valentine (exclusieve NL show)


+ Dirk Serries' Microphonics


Kings & queens van de shoegaze terug naar grote zaal.

Let op:  Dit is het verplaatste concert van 2 mei 2013 & 31 oktober! Kaarten voor de orginele data blijven geldig voor deze nieuwe show.  Deze show is onderdeel van de Effenaar Zomeractie.

Bijna hadden we ´mbv´, het nieuwe album van my bloody valentine kunnen bijschrijven in het rijtje legendarische, maar nooit verschenen albums als 'Smile' van The Beach Boys, 'Black Gold' van Jimi Hendrix , 'Homegrown' van Neil Young en 'Songs From The Black Hole' van Weezer, of de nooit uitgebrachte samenwerking van MC Hammer en 2pac (we verzinnen dit niet)!

Maar 22 jaar wachten heeft ons gelukkig geen windeieren gelegd! Kevin Shields en de zijnen weten op dit album niet alleen vertrouwd maar zeker ook vernieuwend te klinken.

Wie had dat in 1991 kunnen denken, toen de band het genre definierende album 'Loveless' uitbracht. Een ware revolutie in de wereld van de gitaarbands. Dromerige zanglijnen verdronken haast in een zee van honderden gitaarlagen. Alles wrong zich in bochten die we tot dan toe voor onmogelijk hadden gehouden. Die 'mbv sound' -uiteraard beter bekend als het genre shoegaze!- is nog altijd inspirerend voor bands als Crocodiles, The Pains Of Being Pure At Heart, A Place To Bury Strangers, Amusement Parks On Fire, Ringo Deathstar en Explosions In The Sky. We zijn dan ook zeer trots dat we wederom een exclusieve clubshow van my bloody valentine mogen aankondigen. Dit is dan ook een unieke gelegenheid voor de echte liefhebbers om de band in een club te zien.

Een waarschuwing vooraf: De ervaring van vorig jaar leert dat het laatste kwartier van de live show van my bloody valentine ongekend hard is. De band produceerde destijds een alle grenzen overschrijdend volume. Een sonische ervaring die je tenminste één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Echt alles in je lichaam trilt. Maar dit is niet te doen zonder gehoorbescheming. Voorkom gehoorschade en doe je oordoppen in!