Black Rebel Motorcycle Club


+Vox Von Braun


Black Rebel Motorcycle Club

Een van de beste live bands van de laatste tien jaar. Spread your love like a fever!

 Let op: Deze show is onderdeel van de Effenaar Zomeractie.

‘Specter At the Feast’ heet het nieuwe album van de coolste motorclub uit de Amerikaanse geschiedenis. De band is helemaal terug met dit album dat zonder meer teruggrijpt naar de succesformule van de eerste platen. Vergelijk voor de grap ‘Spread Your Love Like A Fever’ (2001) en de verse single ‘Let the Day Begin’ maar eens. De overeenkomsten zijn er gelukkig in overvloed!

Tijdens hun show op Paaspop afgelopen april bevestigde Black Rebel Motorcycle Club ook live weer helemaal on top of their game te zijn met het met voorsprong beste festivalconcert.

Die succesformule bestaat -na uitstapjes richting meer akoestische en rootsy albums- gelukkig nog altijd uit gruizige garagerock, blues, folk, neo-psychedelica en rock ‘n’ roll. Dikke lagen gitaar met vrachtladingen delay en galm, onderkoelde maar o zo sexy zanglijnen van zanger/gitarist Peter Hayes, en sinds kort drumster Leah Shapiro die de boel vakkundig aan elkaar stampt. Als BRMC een slechte dag heeft geeft het nog altijd een strakke rockshow. Als ze een goede dag hebben, dan zijn ze één van de beste livebands van de wereld.

Vox Von Braun
Deze Groningers kon je onlangs nog bewonderen in AreaFiftyOne toen ze de tent daar rockten met Fresh & Onlys. Ditmaal komt Vox Von Braun hun 'maten' van Black Rebel Motorcycle Club supporten en dat is niet zomaar. Black Rebel-frontman Peter Hayes hielp de band namelijk met de productie van hun tweede plaat.