SCREEN IT LOUD: 'Charles Bradley: Soul of America'


een samenwerking tussen Plaza Futura, Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar


Het verhaal van de ongelooflijke doorbraak van de 62-jarige soulzanger Charles Bradley.

Met trots presenteren Plaza Futura, De Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven een tweewekelijks filmaanbod van internationale muziekdocumentaires. Waar mogelijk worden de films gekoppeld aan de muziekprogrammering van De Effenaar en het Muziekgebouw.

Het verhaal van de ongelooflijke doorbraak van de dan al 62-jarige soulzanger Charles Bradley, die met zijn debuutalbum een hard bestaan in de sloppenwijken verruilde voor een vermelding in de Top 50 albums van 2011  van het blad Rolling Stone.

Bradley, die als kind in de steek werd gelaten door zijn moeder, moest dakloosheid en analfabetisme trotseren, geweld, de moord op zijn geliefde broer en een bijna fatale ziekte. Hij deed allerhande baantjes her en der in het land en trad op als imitator van James Brown, en intussen droomde hij zijn leven lang van een glamourcarrière in de muziek.
'Charles Bradley: Soul of America' is een tijdsdocument over de spannende, pijnlijke en onzekere maanden voorafgaand aan de release van zijn debuutalbum. Het is het relaas van een onmogelijke droom, 48 jaar lang gekoesterd, nooit opgegeven, en uiteindelijk glorieus werkelijkheid geworden.