Uitverkocht

Frank Turner & The Sleeping Souls


+ Lucero


Folkpunkrocker Frank Turner keert met nieuwe plaat op zak terug naar de kleine zaal!

Frank Turner maakte rond 2005 de overstap van punkrock naar folk. Maar punky zijn de folksongs van Turner nog wel! Met een Ierse inslag die doet denken aan die van Dropkick Murphy's, maar ook de hedendaagse twist van The Gaslight Anthem ontpopte Turner zich als een bijzondere folkpunker. De perfecte sountrack voor bij een pint of lager of Guiness.

Tussen 2001 en 2005 maakte Turner deel uit van de punkrockband Million Dead. Nadat die groep werd opgedoekt, hervond Turner zich op miraculeuze wijze. Inmiddels overschaduwd  zijn solo carrière dat punkavontuur in positieve zin.

De 32-jarige Brit maakt dichterlijke en zeer rake songs. Vertelt verhalen die je bijblijven. En zingt vanuit het puntje van zijn teen, via zijn onderbuik en recht door het hart richting zijn stembanden. Afgelopen april verscheen het nieuwe album ‘Tape Deck Heart’ en dat mag zonder blikken of blozen het sterkste album uit zijn carrière genoemd worden. Check de single ‘Recovery’, dan kun je die alvast instuderen, want meezingen is verplicht vanavond! Biertje erbij, genieten.

 

Lucero
Deze mannen komen uit Memphis, Tennessee, en de muziekgeschiedenis stroomt, nee giert,  zoals je wellicht begrijpt door de aderen. Soul, rock ‘roll, het Stax label, de Sun Studios en zo gaat het nog wel even door. Maar Lucero heeft de wortels ook diep in de punkrock, net als Frank Turner. En net als Turner is Lucero niet bang om die rootsy mengelmoes te mengen met pure popmuziek. Op hun album ‘Women & Work’ komt dat alles prachtig samen, als een liefdebrief gericht aan hun thuisstad.