Zieke Zuiden XL: Boef en de Gelogeerde Aap


+ Flow&Co + Kortsluiting + Winnaar Zieke Zuiden Iron Mic contest


Zieke Zuiden XL: Boef en de Gelogeerde Aap

De laatste Zieke Zuiden Jam voor de zomer! En we doen het hard in Zuiden!! Boef en de Gelogeerde Aap, terug in Eindje!

Boef en de Gelogeerde Aap behoren tot de ‘Fakkelteitgroep’, het collectief  van onder andere Sticks & Rico. Ze wonnen in 2010 de Muzikanten- en Publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland, stonden op Noorderslag en werden ook nog eens getekend bij het platenlabel TopNotch. Het debuutalbum werd gepresenteerd in een overvolle 013 en werd opgevolgd door een tour langs nagenoeg alle Nederlandse clubs, podia en festivals die programmeerden binnen het genre.

Met lovende recensies van onder andere de Volkskrant, NU.nl, OOR en het NRC op zak, zijn deze jongemannen anno nu een fris geluid in de nederlandstalige hiphop/dubstepscene en brengen ze een ijzersterke liveshow. Ze zijn één van de eerste acts die met nederlandstalige raps over dubstep gerelateerde beats komen. Hiermee hopen ze aandacht te vragen voor de dalende vraag naar ballonvaarten in het noorden van Chili…

Daarnaast zijn zo ook een van de eerste acts die een videogame als clip presenteerde. Spelen doe je hier! Op dit moment ligt de opvolger van hun debuutalbum ‘Wij Zijn’ op de planken.

In het voorprogramma staan Flow&Co, winnaars van de Grote Prijs 2012 die met hun nummer ‘Skeerbawlin’ zowel online, op de radio als op DWDD uitlegden dat je zonder geld bijzonder lekker kunt gaan.

Kortsluiting, een 3-koppige formatie die garant staat voor vernieuwende georganiseerde chaos, zal al derde act te zien zijn. Met hun combinatie van krakende LP samples en electronische synthesizers zijn ze een garantie voor een feestje.

De spits wordt afgebeten door de winnaar van de Zieke Zuiden Iron Mic contest winnaar van 15 juni. Deze artiest krijgt een week de tijd om zich klaar te stomen voor het grote werk. Gaat dit hem of haar lukken?

Meer info: www.ziekezuiden.nl

Zieke Zuiden is onderdeel van het E-Moves festival. Urban Culture van 14 t/m 23 juni. www.emoves.nlwww.facebook.com/emoves040