Zieke Zuiden presents: Iron Mic vs Beat M Up


Zinderende competitie voor MC's en Beatmakers.

Op de eerste zondag van E-Moves staat hip hop centraal in de Effenaar. Het Zieke Zuiden, Beat M Up en de Rockacademy bieden een knallend muziekprogramma waarin competitie en kennisoverdracht centraal staan.

Iron Mic Contest
Het Zieke Zuiden is altijd op zoek naar nieuw talent. Tijdens deze competitie, gehost door Kleine Jay, krijgen hongerige jonge acts de kans om zichzelf te bewijzen voor een ervaren jury en een zeer kritisch publiek. Wordt je als een held ontvangen of druip je geruisloos af… De winnaar van de Iron Mic staat een week later in het voorprogramma van Boef en de Gelogeerde Aap voor een volle zaal in de Effenaar, wint een te gek prijzenpakket en mag zich onderdeel noemen van het Zieke Zuiden! Meer info vind je op www.ziekezuiden.nl

BEAT M UP
Maar het gaat niet alleen om de MC’s. Achter elke goede MC zit een beatmaker. Beat M Up geeft beatmakers een podium om hun creaties te laten horen. Zowel van te voren gemaakte beats als beats die ter plekke gecreëerd worden bepalen de winnaar van de avond. 8 producers uit heel Nederland worden op deze avond uitgedaagd, gehoord en beoordeeld. Ze moeten 1 tegen 1 een eigen productie laten horen van 60 seconden. Het publiek en jury beslist uiteindelijk wie de winnaar wordt.

De jury van de dag zal o.a. bestaan uit Per.Verz, I.N.T., Y’skid, Jay Hats, Paul Mathijssen en natuurlijk Mr. Zieke Zuiden Skenkie. De dag wordt aan elkaar gedraaid door Sir Sore en er zijn optredens van de winnaars van vorig jaar, Red Ribbon Army & Vin Arge .

Als intermezzo verzorgt de Rockacademy een conferentie waarin artiesten uit het Zuiden tips krijgen over hoe ze beter aan kunnen sluiten bij de media in het westen van ons land.