Paul Carrack


+ Sara Bonne


Paul Carrack

Een van de mooiste stemmen van de popmuziek én hitschrijver Paul Carrack terug naar de Effenaar!

Singer-songwriter, labelbaas, multi-instrumentalist, en keiharde workaholic Paul Carrack is zo’n typische held op de achtergrond. Hij werkte de laatste jaren met artiesten als  Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, Simply Red, BB King, Mariah Carey, Phil Collins en Ringo Starr. Toch is er een grote kans dat je niet eens weet hoe de Britse zanger eruit ziet.

Fans herkennen hem natuurlijk direct, al is het maar door het kenmerkende hoofddeksel dat hij bijna altijd op heeft. Maar waarschijnlijk gaat er ook wel een belletje rinkelen als we zeggen dat het nummer ‘How Long’ van Carracks hand is. Hij schreef het nummer in 1974 voor zijn toenmalige band Ace. De tophits die hij vervolgens maakte als bandlid van Squeeze ('Tempted') en Mike and The Mechanics ('The Living Years' en 'Over My Shoulder'), zijn altijd een belangrijk onderdeel van zijn repertoire gebleven.

Naast bovengenoemd rijtje grootheden werkte Carrack eerder ook nog met bands en artiesten als Sting, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, The Frankie Miller Band, Roxy Music, The Smiths, The Undertones, Madness, John Hiatt, the Pretenders, Michael McDonald en Tom Jones. Zowel in de studio als live. Je zou bijna vergeten dat de beste man ook nog een solo carrière heeft! Maar juist die hoor je vanavond in de Effenaar. Verwacht bijvoorbeeld heerlijke songs van zijn in 2001 verschenen album ‘Groovin’’, maar ook van zijn vorig jaar uitgekomen plaat ‘Good Feelin’. En dat laatste komt vanavond ook helemaal goed.