Cult Of Luna


+ IZAH + Kaligoh


Cult Of Luna

Post-metal en doom avond van het hoogste niveau.

Let op: Deze show is onderdeel van de Effenaar Zomeractie.

In 1998 wordt in Zweden een monster geboren. Een monster met armen van elektrische gitaren, drums als hoorns en basgitaren als benen. Het lichaam is gemaakt van speakers en versterkers en het hoofd is een groot gapend zwart gat. Cult of Luna is terug, stond op Roadburn 2013 en komt nu gelukkig terug naar Brabant voor een dikke post-metalhow in de Effenaar.

Het laatste wapenfeit van dit Zweedse rockmonster heette ‘Eternal Kingdom’ en stamt alweer uit 2008. Gelukkig konden we begin dit jaar een nieuw album ondergaan, dat vertrouwd zwaar, donker en lang is. ‘Vertikal’ heet het en de recensies spreken unaniem van het beste en meest consistente album tot nu toe. Het conceptalbum is gebaseerd op de film ’Metropolis’ uit 1927, van Fritz Lang. Mocht je die fantastische film niet kennen; het verhaal speelt zich af in een donkere toekomst met een robot die veel te slim is voor haar eigen welzijn. En voor dat van de mensheid! Naar verluid staat ‘Vertikal’ al weken aan een stuk op in de kleedkamers van Year of No Light en Neurosis. Zegt genoeg, toch?

Izah
Deze kerels komen uit Tilburg en brengen je Doom met een hoofdletter D. Ze deelden het podium met topacts uit de scene, zoals: Mono, Wolves in the Throne Room, Caspian, Animals as Leaders en The Ocean. Net als het Eindhovense Kaligoh -dat vanavond de grondtoon zet- met sludge, noise, hardcore en post-rock invloeden. Oke, dat klinkt als een zin uit hun bio en dat klopt ook wel een beetje. Vanavond wordt er muziek gemaakt waar je van te voren vooral niet teveel over moet lullen. Dat doen we achteraf wel, met een biertje erbij.


Kaligoh
Lekker! Een stevig pannetje verse doom uit eigen stad. Kaligoh geloofd in de power van de riff! Of het nu sludge, doom, hardcore of black metal is, er wordt ingezet op een gezamenlijke muur van geluid die genoemde genres overstijgt en onbelangrijk maakt. Kaligoh maakt de lucht alvast wat zwaarder!