SCREEN IT LOUD: 'The Ghost of Piramida'


Film van en over Deense indieband Efterklang


een samenwerking tussen Plaza Futura, Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar


Onconventionele muziekfilm en een abstracte documentaire over en van Deense band Efterklang.

 

De Deense regisseur Andreas Koefoed volgde de band Efterklang tijdens hun 9-daagse trip naar de spookstad Piramida op Spitsbergen, waar de groep de basis legde voor het recente album 'Piramida'. De film laat het bezoek van de band aan een voormalig Russich mijnstadje zien en vertelt het mooie verhaal van de spookstad door de ogen van een voormalig bewoner.

De Deense band Efterklang is in Eindhoven geen onbekende meer. Met een wonderlijke mix van sprookjesachtige thema's, frisse indierock en sfeervolle neo-klassieke arrangementen lopen de Denen voorop in de indieclassical stroming. In november jongstleden speelden de heren voor een uitverkochte Catharinakerk  een bejubelde set die zowel band en orkest alsook het publiek bijna letterlijk in hemelse sferen bracht. Het concert wordt alom gezien als een van de beste concerten in Eindhoven in 2012. Op 17 april staat Efterklang in de kleine zaal.

Vanavond draait eerder ook de docu/film 'An Island', ook van en met Efterklang. Prijs voor beide muziekdocumentaires op 10 april is € 13,00.

SCREEN IT LOUD
Met trots presenteren Plaza Futura, De Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven dit kersverse programma: een filmaanbod van internationale muziekdocumentaires. Waar mogelijk worden de films gekoppeld aan de muziekprogrammering van De Effenaar en het Muziekgebouw. Ook andere Eindhovense instellingen worden soms betrokken bij SCREEN IT LOUD.