SCREEN IT LOUD: 'An Island'


Film van en over Deense indieband Efterklang


een samenwerking tussen Plaza Futura, Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar


Onconventionele muziekfilm en een abstracte documentaire over en van Deense band Efterklang.

'An Island' is een onconventionele muziekfilm en een abstracte documentaire over een band en een eiland bij de Deense kust. Efterklang werkte voor de film samen met meer dan 200 lokale musici en maakte met hen nieuwe interpretaties van de nummers van het album 'Magic Chairs'. Met een wonderlijke mix van sprookjesachtige thema's, frisse indierock en sfeervolle neo-klassieke arrangementen lopen de Denen voorop in de indieclassical stroming. 

In november jongstleden speelden de heren voor een uitverkochte Catharinakerk  een bejubelde set die zowel band en orkest alsook het publiek bijna letterlijk in hemelse sferen bracht. Het concert wordt alom gezien als een van de beste concerten in Eindhoven in 2012. Deze avond zie je twee muziekfilms rond de Deense band Efterklang, in Eindhoven geen onbekende meer. Op 17 april staat Efterklang in de kleine zaal.

Vanavond draait aansluitend ook de docu/film 'The Ghost of Piramida', ook van en met Efterklang. Prijs voor beide muziekdocumentaires op 10 april is € 13,00. 

SCREEN IT LOUD
Met trots presenteren Plaza Futura, De Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven dit kersverse programma: een filmaanbod van internationale muziekdocumentaires. Waar mogelijk worden de films gekoppeld aan de muziekprogrammering van De Effenaar en het Muziekgebouw. Ook andere Eindhovense instellingen worden soms betrokken bij SCREEN IT LOUD.