Queensrÿche (Enige show in Nederland)


Return To History tour


+ Mother Misery


Enige Nederlandse show van deze prog-metal veteranen die beter in vorm zijn dan ooit!

Denk je aan Seattle en muziek, komen toch meestal de namen Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden of Jimi Hendrix bovendrijven. Maar in dat rijtje wordt één hele grote band over het hoofd gezien: Queensrÿche. Deze vijf Amerikanen maakten in de jaren tachtig furore met hun melodieuze, verhalende metalsongs die een perfecte brug leken te slaan tussen de techniek van Van Halen, het showelement van Kiss, de melodieën van Queen en de sfeer van Pink Floyd. Wat ooit begon als een metalband die deed denken aan Iron Maiden en Judas Priest, groeide uit tot een groep die in 1988 en 1990 maarliefst twee Magnum Opussen eruit persten. De albums 'Operation: Mindcrime' en 'Empire' zijn ware metalklassiekers waarop Queensrÿche de rock- en metalwereld inpalmde. Ook met de studioplaten die volgden pakte Queensrÿche uit met conceptachtige platen, rijk aan muzikale ideeën en technisch vernuft.

Versterkt met de legendarische Crimson Glory zanger Todd de La Torre verkeert de band sinds kort weer in ongekende bloedvorm! Sterker nog, eindelijk staan de klassiekers als 'Queen Of The Reich', 'Eyes Of A Stranger' en 'Empire' weer op de setlists, die op internet de ronde doen! We zijn dan ook erg trots jullie de enige Nederlandse show te mogen presenteren!

 

Line-up Queensrÿche:

Todd de La Torre - Vocals

Michael Wilton - Guitar

Eddie Jackson - Bass

Scott Rockenfield - Drums

Parker Lundgren - GuitarMother Misery
Deze puntige rockers uit Zweden zijn de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren. Of zeg maar gerust, aan het heien! Check hun album 'Standing Alone' er maar eens op na. Of anders het filmpje hieronder!

Queensryche afterparty in de Rambler
En na deze twee bands is het nog niet over! De Rambler gooit zijn deuren open voor een afterparty die de Queensryche-liefhebber nog lang zal heugen. Je kunt De rambler vinden op Stationsplein 12, tegenover... juist, het station.