CCC Inc.


+ Tinkers Drinkers Dreamers


De beste americanaband van Nederland sinds 1967.

In 2007 vierde dit americana gezelschap haar 40-jarig jubileum! Het lijkt een verhaal uit een Amerikaans songbook. Een groep verdwaalde zielen begint een folkband, geeft enkele legendarische shows en begint een commune op het platteland. Na enkele jaren verdwijnt de band plotseling van het podium, maar 40 jaar na de oprichting in 1967 is er opeens dat jubileum. Maar het is een Nederlands verhaal. De boerderij waar Ernst Jansz -later actief in Doe Maar-, Jaap van Beusekom en de andere muzikanten die CCC Inc. vormen, staat namelijk in Brabant. En die legendarische show in 1970, was tijdens het popfestival in Kralingen, het Hollandse Woodstock.


CCC Inc. komt in de kleine zaal laten horen dat hun folk, americana en blues nog net zo springlevend klinkt als in de jaren zeventig. De vaderlandse pers is eensgezind: ‘CCC Inc. is de beste folkband van ons land.’ En dat is een feit!

Tinkers, Drinkers, Dreamers
Van rock, via blues naar americana. Zelfs ragtime en country. Tinkers, Drinkers, Dreamers gooit die typisch Amerikaanse stijlen bij hun opzwepende Ierse en Engelse folk en komt er meer dan goed mee weg. Dit schreef de pers over hun show op het Folkwoods Festival in 2010: ‘De regen is een zegen voor Tinkers Drinkers Dreamers die, aangevuld met Guy Roelofs, een stevige set degelijke traditionele folk neerzetten in een afgeladen tent. Die helemaal uit zijn dak gaat, omdat band & publiek elkaar vinden in een vlucht voor het water dat buiten met bakken uit de hemel valt. Tinkers Drinkers Dreamers weet op dat moment bij het publiek de juiste snaar te raken.’