Sleeping With Sirens


+ Hands Like Houses + The Getaway Plan


Sleeping With Sirens

Post-hardcore eredivisie!

Tijdschema:
Sleeping with Sirens: 21:10 - ongeveer 22:30 uur
Hands Like Houses: 20:10 - 20:40
The Getaway Plan: 19:30 - 19:50


In de bandnaam van deze punkers zit een tegenstrijdigheid van de bovenste plank, dat is duidelijk. Maar het staat  in ieder geval als een paal boven water dat er niet geslapen wordt vanavond! Sleeping With Sirens is een onuitputtelijke bak energie, samengeperst in een pak strakke rocksongs met hardcore hooks en stuiterende punkbreaks.

Deze ‘formule’ horen we gelukkig ook gewoon op het nieuwe (3e) album ‘Feel’, dat in juni verschijnt. Hieronder luister je alvast naar de nieuwe single ‘Low’ en dan weet je dat het goed zit. Zanger Kellin Quinn is zonder meer de verbindende factor met zijn bij vlagen ontzettend hoge, maar glaszuiver gezongen vocalen. Hierdoor heeft Sleeping With Sirens toch net wat meer in huis dan de heftige  post-hardcore concurrentie.

Maar dat het akoestisch ook klopt als een bus van roestvrij staal, bewees de band onlangs met hun ‘tussen-EP’ ‘If You Were a Movie, This Would Be Your Soundtrack’. Bekend materiaal werd daarop afgewisseld met nieuw werk, dus kijk zeker niet raar op als de mannen voor enkele tracks de akoestische gitaar omhangen.