Tom McRae


Naked Song Presents (seated show)


+ Rachel Louise


Tom McRae

Voor liefhebbers van het donkere werk van Dylan en Drake.

Toepasselijk! Het nieuwe album van Tom McRae heet ‘From the Lowlands’. De Britse zanger moet dus wel van Nederland houden! Dat Nederland in ieder geval wel van hem houdt, bleek al tijdens zijn vorige concerten in de Effenaar.

Maar alle gekheid op een stokje, zijn nieuwe album -eigenlijk deel twee van zijn in 2010 verschenen ‘The Alphabet of Hurricanes’- staat weer vol met prachtige songs; Vaak treurig, vaak ingetogen en met een ijle falsetto stem gezongen. McRae komt vanavond voor een speciale ‘seated show’ naar de grote zaal en als we de verse recensies in de Britse media mogen geloven, wordt het een avond die tot op het bot gaat met veel emotie, donkere prachtsongs en gevoelige klanken die alleen de top van het Britse singer-songwriters legioen hem kan nadoen.  


Rachèl Louise
De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter Rachèl Louise volgde al vanaf haar 17e een opleiding aan het Musician Institue in Hollywood. En in Amerika leer je dus echt wat op school, blijkt maar weer. Inmiddels woont de jonge zangeres al weer een tijdje in Nederland en bracht afgelopen jaar zelfs haar debuut ‘Be Your Own Cheerleader’ uit. Dat klinkt wat zielig misschien, maar deze cheerleader heeft binnen korte tijd een hoop fans verzameld. En daar komen er vanavond zeker weer een paar bij.