35 years of Bauhaus - celebrated by Peter Murphy (ENIGE SHOW IN NL)


performing solely Bauhaus material


Kiss The Anus Of A Black Cat + 80's Anders dj's


35 years of Bauhaus  - celebrated by Peter Murphy (ENIGE SHOW IN NL)

een heerlijke avond met alle Bauhaus culthits!

Na het succes van Peter Hook die in 2011 twee concerten lang terugkeek op Joy Division zijn we zeer trots dat we nu Bauhaus zanger Peter Murphy mogen aankondigen die met ons gaat vieren dat zijn band dit jaar 35 jaar geleden werd opgericht.

Bauhaus stond 21 november 1980 in de Effenaar om hun debut 'In The Flat Field' aan ons voor te stellen. De illustere single 'Bela Lugosi's Dead' was via het befaamde 4AD label het album al vooruit gesneld. De live-show maakte een diepe indruk op het Eindhovense publiek.

In de jaren daarna flirt de post-punkband opzichtig met David Bowie, reggae, de glamrock van T.Rex en creeert daardoor een geheel eigen onderscheidende sound tussen de heersende gothic en new wave bands. Dat de live-shows van de mannen nog steeds zeer indrukwekkend zijn bewezen de concerten van het tijdelijk heropgerichte Bauhaus in 2006 in o.a. Tivoli en de Lokerse Feesten. Wij maken ons dus op voor een heerlijke avond met alle Bauhaus culthits!


Kiss the Anus of A Black Cat
Dit Vlaamse gezelschap onder leiding van Stef Heeren is altijd donker, altijd spannend en nooit hetzelfde. Van neo-folk met bandje werd de bezetting langzaam verschoven naar een meer wave achtige synthgroep met duidelijke Wovenhand en The Cure invloeden. Kiss the Anus of A Black Cat is zo’n kat met negen levens, en daar horen ook 9 verschillende gedaanten bij. We zijn benieuwd hoe die er vanavond uit ziet en vooral: hoe die kinkt.