Purling Hiss + Richie Dagger


Gruizige grunge & piepende psychedelica.

Nee… Je boxen zijn niet kapot en er hangen geen grote dotten stof onder je naald. Die gruizige sound hoort zo. Purling Hiss is het geesteskindje van Mike Polizze, de gitarist van psychedelische rockband Birds of Maya. En Polizze nam tot een jaar geleden alles op 4-track op. Meer lo-fi krijg je het echt niet. Maar onder die dikke lagen statische ruis kon je wel geniale songsmederij horen. Nummers als 'Run from the City' en 'The Hoodoo' laten horen dat Polizze cum laude is afgestudeerd aan de Universiteit van Dinosaur Jr. Iets dat een handvol langspelers en EPs lang verborgen bleef voor het grote publiek.

Drag City (het label waar Pavement, Will Oldham en Ty Segall ook hun spul hebben uitgebracht) zag wel brood in het slaapkamerproject van Polizze. Dit jaar nog wordt 'Water On Mars' uitgebracht, een album waarop de muziek van de band (want dat is het nu dus wel) is gepolijst met een productionele staalborstel. Wat je dan overhoudt? Negen bloedjes van popnummers waar de fuzz van Mudhoney, de hitgevoeligheid van Foo Fighters, rondzingende psychedelica, garage en slackerrock je om de oren wordt geslagen. En voor het eerst nu in Nederland!

In het voorprogramma Richie Dagger, met ex-leden van Hooghwater, The Reactionaries en Restless Youth. Vernoemd naar een nummer van The Germs, vermengen deze mannen op hun debuutalbum 'Jaded Man' de compactheid en snelheid van de oude punkbands met de energie van de jaren ‘60 psychedelica.

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl.