Red Fang + The Sword


+ Komatsu


Deze drie bands walsen over je heen met dikke rock, dikkere metal en de dikste stoner.

Let op: Vanwege een noodgeval in de familie is Clutch helaas komen te vervallen uit deze line-up. De entree is daarom verlaagd van € 15,00 naar €10,00. Bezoekers met een Clutch kaartje krijgen € 5,00 retour aan de deur. Red Fang, The Sword en Komatsu zullen nu extra lange sets spelen.

Desewenst kunnen kaarten worden teruggebracht bij de verkoop punten waar ze gekocht zijn.

Let op: Deze show is onderdeel van de Effenaar Zomeractie.

 Het is hartje zomer, broeierig heet en in de stad hangt een rustige 'vakantie vibe'. Maar vanavond even niet nondeju! We hebben een kwartet rockbands dat je snoeihard wakker blaast. Reken er maar op dat de adrenaline nog tot vroeg in de morgen door je lichaam raast! Helaas komt de legendarische rockband Clutch vandaag niet naar de Effenaar. Maarrrr, met alleen stonerrockers Red Fang en heavy metal rockers The Sword zijn we ook al superblij. En dat -naast dit gruwelijke Amerikaanse trio- ons eigen Komatsu de avond opent, is ook al geen straf! Ze spelen voor het eerst hun debuutalbum 'Manu Armata' in de Effenaar.


 Red Fang
Pfff, als je erbij was tijdens de laatste editie van Speedfest, dan hoeven we je niks wijs te maken. Voor alle anderen: Red Fang fucking rules. Heavy, maar zeker catchy. Een dosis humor, maar wel erg coole humor, (check hun hilarische video's!). Strak, zo strak dat het eng wordt. Hard, maar zo lekker dat het geen pijn doet. Gevaarlijk, voor andere bands die het podium delen met deze knapen, want zo fucking goed zijn ze nou. Bier? Ja, daar houden onze vrienden wel van (wederom: zie video's)! 

 


The Sword
Deze mannen uit de VS zijn met ‘Apocryphon’ alweer aan hun vierde langspeler toe. Het vertrouwde recept van stevige metal, doom en een vleug retro hardrock komt op dit album nog groter, harder en vooral meer 'live' terug, en dat heeft ongewtijfeld alles te maken met het belachelijk uitgebreide tourschema van de band. Een perfecte aanvulling op het heavy ensemble hierboven als je het ons vraagt.
 

 
Publicity picKomatsu
Klabbam, dat was een dikke albumpresentatie, onlangs in Café Altstadt. Komatsu presenteerde haar debuut 'Manu Armata' en deed dat zoals verwacht met veel volume, stevige riffs en een vet pak overtuiging. Deze Eindhovense mammoet bevat leden uit Rockcity bands als The Goods, Repomen, GodsChosenDealer en Borehole en dat merk je aan alles. Ervaring genoeg om vanavond een zeer gruizig openingsakkoord aan te slaan.  

Tijdschema:

18:30                      deuren open.
19:15 - 19:45        Komatsu
20:15 - 21:15        The Sword
21:45 - 23:00        Red Fang