Mozes and the Firstborn


Homecoming show met limited Cassette Release


+ The Future Dead (BE) + Double Veterans (BE) + Twin Shades + AFTERPARTY: Mozes and the Firstborn DJ Team + The Spineshakers + Traumahelikopter DJ set + Freeloaders


Mozes and the Firstborn

De mannen van Mozes komen een dikke party geven na afloop van een briljant jaartje rocken.

En die party duurt tot diep in de nacht. Tot vier uur rocken de verschillende dj- teams de grote zaal, uiteraard na afloop van de 'homecoming show' van de eregasten en de bevriende bands die ze vanavond meenemen.

Het debuutalbum van Mozes and the Firstborn bracht de Eindhovense band naar Lowlands, waar ze een verpletterende show gaven, maar zorgde ook voor een echte USA tour om de Europese tour die volgde maar niet uit te vlakken! Er gebeurde heel veel dus met 'onze' mannen die bewezen over meer dan genoeg 'skills' te beschikken om de belofte van hun fantastische debuut ook live waar te maken. Vanavond hoor je de rockende vruchten dat vele touren. 

The Future Dead uit Gent zijn de Belgische evenknie van Pavement of Sammy met hier en daar een toefje Weezer. Hun cassette vol heerlijke understated slacker poppareltjes is nu uit via Gnar Tapes (uit Portland Ohio). Kernwoorden: Bubblegum. Shoegaze. Slacker. Pop.

Double Veterans is een bas-loos trio (alweer uit Gent) met twee delen ex-Crackups en één deel Tubelight. Geïnspireerd door 60’s helden The Velvet Underground, The Kinks, The 13th Floor Elevators maar ook de neo-psychedelische rockers Spacemen 3 maken ze opvallend lekkere psychedelische garagerock.

Twin Shades (NL/BE) is een psychedelic rock band. Met sneidende gitaren en liedjes die zwemmen in de reverb. Twin Shades bouwt op verschilende invloeden en creeëren hiermee hun eigen donkere, maar ook dansbare mix van psych en garage.

Cassette release
Vanavond komen de mannen na al dat touren weer thuis in de lichtstad en ze vieren dat door een gelimiteerde Compact Cassette uit te brengen die alleen vanavond beschikbaar is. Op de cassette staan vier vlammende tracks, live opgenomen in de Eindhovense Studio Casa Cassette en ter ere van het 50 jarig bestaan van het 'bandje'. De roze tape zal voor een paar euro te koop zijn en daarna direct flink in waarde stijgen! 

Afterparty 
Een homecoming party is natuurlijk geen écht feest als iedereen na de show direct naar huis gaat. Vandaar dat de band al hun muziekvrienden heeft opgetrommeld om hun meest favoriete feest platen voor jullie te draaien. Afgetrapt door het Mozes And The Firstborn Dj Team zullen The Spineshakers , Traumahelikopter DJ set en Freeloaders de revue passeren! Dat gaat een latertje worden!

Jubileum
We vieren het succesjaar van Mozes and the Firstborn, maar dus ook 50 Jaar Compact Cassette. Speciaal ter gelegenheid van dit feit presenteert het Philips museum in samenwerking met de Effenaar eind dit jaar ‘the Revival of the compact cassette, 50 years anniversary’!