SAW: Dubstep o.a. True Tiger + Reso + Bukez Finezt


line-up: True Tiger (Sukh Knight and Blue Bear) + Reso + Bukez Finezt + Addergebroed + Devnik + Obscure + MC Swift


Met een mix van diep, rauw en hard laat SAW elke editie weer de meest uiteenlopende dubstep stijlen naar voren komen.

De vorige editie was weer dik geslaagd, dus wij vonden het weer tijd voor nummer 6! Met een mix van diep, rauw en hard laat SAW elke editie weer de meest uiteenlopende dubstep stijlen naar voren komen. De artiesten die we de afgelopen edities ontvingen liegen er dan ook niet om. Van bekende helden als SKisM, The Others, Subscape, Caspa, N-Type, KOAN Sound, Dismantle, Genetix, Youngsta en Culprate tot upcoming talent als P0gman, Vodex, Posij en Eddie K. Ook de vaste ijsbrekers Devnik, Addergebroed en Obscure hebben een plek in de SAW Hall Of Fame verdient. 

TRUE TIGER – SUKH KNIGHT & BLUE BEAR (UK)
De uit de UK afkomstige True Tiger crew brengt zijn rollende basslines naar Eindhoven met hun twee top producers/DJ’s Sukh Knight & Blue Bear. Sinds 2004 is True Tiger al druk bezig met het brengen van hun eigen sound. Daarbij hebben ze hun gelijknamige label; True Tiger Recordings. Sukh Knight kennen we als dubstep liefhebber natuurlijk allemaal al, en met hitjes als ‘Slang Like This’ (met P Money) heeft hij zelfs de toplijsten weten te veroveren.
Blue Bear is onder andere bekend van zijn hit ‘Jungle’ met Professor Green, ook niet de minste! Al met al kun je een set vol moddervette bass en catchy melodieën verwachten. 

RESO (Civil Music / Urban Graffiti / Storming | UK)
De Britse Reso -een van ’s werelds meest vooruitstrevende producers- staat bekend om zijn gecompliceerde en vooral technische beats. In onze ogen een producer van wereldformaat. Zijn debuutalbum ‘Tangram’ is kort geleden op de markt verschenen en wij zijn fan!
Reso gaat al weer wat jaartjes mee, zo heeft hij in de loop der jaren al meer dan 20 releases gehad die stuk voor stuk stonden voor kwaliteit. Reso heeft samengewerkt met Rusko, remixes gemaakt voor onder andere KOAN Sound, Carl Cox en DJ Kentaro én een Drum & Bass verleden bij de pioniers van Hospital Records. Verwacht een energieke set vol schrijnende basslines en aparte ritmes. Stilstaan wordt onmogelijk!

BUKEZ FINEZT (Bassclash, Dubstar, Bassliebe | GE)
Bukez Finezt noemt zichzelf ook wel ‘Germany’s Next Top Wobble’, en dat is ‘ie! Hij is ooit begonnen met het maken van Rap, Big Beat, Breakbeat en Drum & Bass. Maar sinds een aantal jaren heeft hij zich volledig op de wobbles gestort. Een combinatie van diepe bassen, zagende synthesizers en beats waar je bips spontaan van gaat schudden maakt van de Duitse ‘Butzie Futzie’ een originele producer/dj mét humor.  Het trap virus is ook bij hem in de bol gestegen, dus bereid je ook maar voor op eigenzinnige ŦɌɅǷ ϟԊ༏Ŧ, damn son.

DEVNIK (SAW / Subway / Deep Cutz | NL)
Natuurlijk zal onze eigen Devnik ook weer voor de nodige sub-bass zorgen deze editie. Zijn eigen producties hebben al voor de nodige opschudding gezorgd, waardoor Devnik al een enorme lijst met gigs heeft in Engeland, Griekenland, België en Duitsland. Devnik staat bekend om zijn originaliteit, met tracks als  ‘Hombre’ en ‘Bumpy Ride’. Met verschillende releases op grotere labels is Devnik zeker een producer om in de gaten te houden!

ADDERGEBROED (SAW / Subway | NL)
Ook Addergebroed zit nog steeds in de lift. Met succes in het binnen- en buitenland wist hij Europa al te doorkruisen en onlangs kondigde hij aan naar Amerika te gaan. Zijn laatste succes was de ontzettend vette remix die hij maakte van Sadhu’s track Say What. Eerder werkte hij al samen met namen als Habstrakt, Maksim, Bukez Finezt en vele anderen. Gelukkig heeft Addergebroed ook nog tijd om voor jullie een dikke set neer te zetten!

OBSCURE (SAW / Dub Zero° / Access FM | NL)
Dit Nederlands/Belgische duo is meer dan bekend bij de vaste SAW bezoeker. Ze bijten doorgaans het spits af op de SAW avonden en dat doen ze in stijl. Beide heren zijn creatieve duizendpoten die naast hun energieke maar obscure muziek ook succes boeken met tal van andere artistieke uitingen.