Verse Eieren


PopEi en Effenaar presenteren...


line up: DownSide Up + Edelhout + Iris Penning + Curly Ice + Flynn


PopEi en de Effenaar presenteren op Tweede Paasdag verse talenten uit eigen stad!

Op Tweede Paasdag hoef je echt geen eieren te zoeken, die komen gewoon naar je toe! Dat wil zeggen; je moet wel even naar de kleine zaal van de Effenaar komen, maar daarna is het dan ook echt rustig achterover leunen en genieten van het hardst rockende talent uit de regio. Appeltje eitje dus!

DownSide Up
Zware, smerige synths, blues zang en harde drumbeats. Dit is waar DownSide Up voor staat. Deze electro-pop formatie vindt zijn oorsprong op de muziekopleiding RockCity Institute in Eindhoven en vormde eind 2011 de band Out of the Box. Na een aantal goede shows neergezet te hebben wisten ze dat ze in deze formatie verder wilden gaan en veranderden de naam naar DownSide Up. De band haalt inspiratie uit acts zoals: De Staat, Krach en The Asteroids Galaxy Tour.

Edelhout
Edelhout is een duo uit Helmond. Rauwe gitaar riffs gecombineerd met vette drums en vocalen! De invloeden van Edelhout vind je vooral in bands als The White Stripes, Death Letters en Led Zeppelin.  Afgekeken van hun helden maken zij hun eigen sound die er meteen vanaf het begin goed in knalt. Een mix van rauwe garage, rock, stoner, blues en punk invloeden, vermengd met passie en enthousiasme. Rustige nummers? Nee verwacht enkel en alleen een Blaasorkest, letterlijk en figuurlijk.


Iris Penning
Iris Penning is een 19-jarige singer-songwriter die leeft van en voor muziek. Nu voor het eerst met een sterke backingband brengt ze tekstuele, sfeervolle muziek over vrijheid, toekomst, dromen en meer. Het schrijven van haar eerste album gaat vlot, met aparte titels als ‘Droomverf’ en ‘krantensnipperhoed’. Pop met snufjes jazz, blues en een flinke lading eigenheid.





Curly Ice
Curly Ice heeft al meer dan 100 shows gedaan door heel Nederland en zelfs in het Buitenland, zowel als headliner als support act met nationale en internationale artiesten. Ze hebben op vele podia gestaan waaronder zelfs twee keer 013, Nirwana en Altstadt, maar ook een fraaie tour langs de kust van Zuid-Spanje, waar ze het publiek wisten te overtuigen met hun eigen sound.



Flynn
Flynn is een verse bluesrock band uit Eindhoven Rockcity, gevormd in de kelders van scholengemeenschap Augustinianum. Geïnspireerd door acts als Clutch, Graveyard, ZZ Top en The Black Keys, mengen deze vijf heren het pure bluesgevoel met de kracht van hardrock, en voegen ondertussen een vleugje stoner toe aan de mix. Een must-see voor de lokale muziekliefhebber.

Stond eerder in