Jacco Gardner


+ Earth MK II


Jacco Gardner

Wonderboy Jacco brengt de 60's naar de kleine zaal.

Alles is eigenlijk wel gezegd en geschreven over Jacco Gardner de laatste weken. Al voor de release van het zojuist verschenen 'Cabinet of Curiosities' had hij met zijn band een ware zegetocht langs enkele Nederlandse zalen, waaronder de Effenaar en AreaFiftyOne, maar vooral in de media. Zijn show op Eurosonic/Noorderslag en het Amerikaanse label -Trouble in Mind- dat hem al vorig jaar oppikte voor een single release deden de rest.

Het album vol met prachtige barokke popsongs met een sound waar alleen de groten uit de psychedelische 60's patent op hadden, gaat onwaarschijnlijk goed verkopen, dat is een zekerheid. Gardner presenteert een heerlijk zomers en poppy alternatief voor al die gruizige garagebands die de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. En over paddenstoelen gesproken, ook dat aspect van de 60's heeft Jacco goed begrepen. Hij wordt terecht de Nederlandse Syd Barett genoemd en gaat ongetwijfeld leuke klussen krijgen als producer. Jacco Gardner moet je eigenlijk vooral live een keer beleven. Met het stoffige orgel, de galmende koortjes en de venijnige drums wordt je binnen enkele minuten in een zeer aangename roes gespeeld. En reken maar dat het een trip is die je nog een keer wilt meemaken.

Jacco Gardner neemt vanavond zijn oude bandmaatje Hugo van de Poes uit The Skywalkers mee, die muziek maakt onder de naam Earth MK II. Onlangs tekende Earth MK II bij Excelsior, waar op 21 maart debuut-single “Forever Yesterday” / “Here I Am” verschijnt.