Ólafur Arnalds


+ Greg Haines


De IJslandse componist en wonderkind Ólafur Arnalds komt terug naar Eindhoven.

‘For Now I am Winter’ heet het nieuwe album van Ólafur Arnalds. En een nieuw album van Arnalds is meer dan een goede reden om het IJslandse heerschap weer naar Eindhoven te halen. De componist/muzikant die ooit in een hardcore band drumde en tegenwoordig experimentele en klassieke muziek combineert met pop en post rock, is zo goed en veelzijdig dat hij wekelijks zou kunnen spelen en toch steeds een ander concert kan geven.

In 2007 verscheen zijn debuutalbum 'Eulogy for Evolution' en sindsdien is het eindeloos touren en opnemen niet meer gestopt. Hij maakt soundtracks voor films, hij filmt zijn studiowerk, nodigt zijn fans uit in zijn huiskamer en speelt met giga orkesten die hij met ogenschijnlijk  veel gemak dirigeert vanachter zijn vleugelpiano.

Minimalistische pianopartijen, overladen met strijkers en zachte electronica. Onaards en intens, je waant je in het magische IJslandse landschap. Het mooiste aan zijn werk is misschien wel wat er niet is. De suggestie. Fans van het vroege werk van Sigur Rós kunnen hun muzikale hart ophalen. Tegelijk is het album ook voer voor liefhebbers van componisten zoals Arvo Pärt, Johann Johannsson, Philip Glass, Schönberg, Chopin en Greg Haines.