Stream Of Passion


Sin7sinS


Nederland is een hoofdleverancier op het gebied van Gothic Metal bands aangevoerd door bloedmooie en goedgestemde frontvrouwen, dat is geen geheim. Stream of Passion hoort daar ook bij en is misschien wel de gedoodverfde troonopvolger van megabands als Epica, After Forever en Within Temptation.

Met de prachtige Mexicaanse zangeres/violiste Marcela Bovio als frontvrouw gaat de Nederlandse formatie al weer wat jaartjes mee aan de top van Gothic Metal. Het laatste album 'Darker Days' is een bijzondere plaat met geheimzinnige strijkersarrangementen en opzwepende toetspartijen. Daarnaast is er uiteraard de ouderwets beukende band met grote drums, dikke gitaren en pompende bassen die zorgen voor de broodnodige ballen.

Sin7sinS vist in dezelfde vijver als de genoemde voorbeelden, maar klinkt op haar tweede album 'Carnival Of No Tomorrow' in essentie anders. Het is een vlotte en verfrissende plaat van een band die opvalt met een vrij uniek geluid. Over het algemeen horen we weinig bombast, koren of andere mooimakerij, maar gewoon elf goed in elkaar stekende songs die maken dat Sin7sinS bij de betere bands in het genre hoort. Voor liefhebbers van dit soort metal die de zoete engeltjes even zat zijn is dit een prima alternatief. Muzikaal lijkt de muziek van de band soms wel wat op eveneens Nederlandse bands als Asrai en Nemesea.