Puur Gelul met o.a. Fresku + Marco Roelofs + Leon Verdonschot + Henk Van Straten


+ Karel Kanits + DJ/MC Jeffrey Huf + The Sissies


Een avond vol literaire orgasmes en schuddende buikjes.

'Puur Gelul' is een avond vol literaire orgasmes, schokkende schouders en schuddende buikjes. 'Puur Gelul' is een avond overdonderend vocaal geweld met schrijvers, dichters en comedians die hun meest hilarische, over(h)eerlijke en bizarre verhalen delen met een publiek dat na afloop met lachkrampen in de kaken en een woordenboek vol nieuwe krachttermen weer de straat op wordt gestuurd. Maar wie zijn vanavond dan de smaakmakers? Let op:

Met de compleet uitverkochte afscheidsconcerten van de Heideroosjes eind september afgelopen jaar ging voor frontman Marco Roelofs niet alleen een boek dicht. Hij deed letterlijk ook een nieuw boek open met het uitbrengen van zijn eerste boek ‘Kaal’.

Als jochie stond Marco Roelofs met een zelfgetimmerde gitaar voor de spiegel. Hij wilde rockster worden. Jaren later verkocht datzelfde jochie honderdduizenden platen en ontving hij de hoogste Nederlandse muziekonderscheiding, de Edison. Marco tourde als zanger en gitarist van punkrockband de Heideroosjes jarenlang de wereld over.  

Wat een jaar voor onze rapheld Fresku uit Eindhoven. Een nieuw album dat insloeg als een bom, een live huwelijksaanzoek voor zijn vriendin in onze kleine zaal tijdens de release show van zijn ‘Maskerade’, één van de beste concerten op Lowlands, verkiezing tot beste rapper van 2012, een prachtige documentaire en ga zo maar door. Kan allemaal wel zo zijn, maar zo alleen op het podium, zonder beats of lolbroekerij om je zieleroerselen achter te verschuilen, dat is voor Fresku nog steeds dood eng. Hij kan onze support vanavond dus erg goed gebruiken.

We zijn nog altijd extra trots op Henk van Straten omdat hij bij de Effenaar werkte, voordat 'ie zich fultime op het schrijverschap stortte. Zijn CV bevat o.a.: Nieuwe Revu, Frits, Vrij Nederland, Eindhovens Dagblad, Volkskrant Magazine, Linda, vier romans en een kinderboek. We wachten met spanning op de opvolger van 'Salvador' en 'Superlul'. 

Leon Verdonschot debuteerde in 1999 met 'De Heideroosjes, een Teringtyfustakkeband'. Ondertussen schrijft hij voor de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Verder presenteerde hij op Kink FM elf jaar lang wekelijks het interviewprogramma Oeverloos. Hij is columnist voor Nieuwe Revu en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO en niet te vergeten de 'Meest Sexy Vegetariër' van Nederland.

'Puur Gelul'  is een initiatief van hagenees Boozy, die wij kennen als de presentator van diverse Lowlands podia en die in de Titty Twister en op Paaspop inmiddels een levende legende is geworden.

Mede mogelijk gemaakt door het onverstaanbare Haagse kwartet Boozy, Karel Kanits, Jeffrey Huf en de lekkerste haagse wijven van The Sissies. Vanavond dus aangevuld met Fresku, Marco Roelofs, Leon Verdonschot en Henk Van Straten, die lullen over boeken en boeken over lullen hoog in het vaandel hebben staan. Een droge bek gegarandeerd!