Vanderbuyst + High Spirits


Vanderbuyst + High Spirits

Hardrock, hardrock, hardrock.

Vanavond is het allemaal heel simpel. Er wordt gerockt. En hard!! We breiden het volgende rijtje even ongegeneerd uit: Thin Lizzy, Van Halen, Deep Purple……….Vanderbuyst en High Spirits!

Vanderbuyst
Willem Verbuyst is één van de beste gitaristen van ons kleine landje, einde discussie. Samen met zijn Vanderbuyst maten maakt hij onversneden 80’s hardrock die zowel teruggrijpt op het verleden, als op de toekomst van rock ’n roll. Een toekomst die een terugkeer bevat naar een moddervette riff, een catchy refrein en een band die een arbeidsethos heeft met als motto: ‘niet lullen, maar spelen’. Vanderbuyst means business en leverde afgelopen jaar alweer een dijk van een plaat af met ‘Flying Dutchmen’. Inmiddels staat de showteller op een dikke 200 en dat hoor je vanavond. ‘Stealing Your Thunder’, ‘Tiger’, het zijn hardrock krakers van de bovenste plank. Niks geen hipster gedoe of rare fratsen op het podium. Versterker op 11 en gas erop.

High Spirits
Een klein jaar na het ontstaan van Vanderbuyst in 2008 gebeurde er in Chicago iets soortgelijks. Daar begonnen een paar stoere kerels namelijk de band High Spirits, dat inmiddels haar officiële debuutalbum ‘Another Night’ heeft uitgebracht. Het is een ware hardrock ode aan hun thuisstad geworden die klinkt als een op hol geslagen klok van staal. En bovendien met exact dezelfde filosofie waarmee Vanderbuyst de wereld stapje voor stapje aan het veroveren is: ‘Let the music do the talking.’ Hardrockers unite!