Sex Jams + Mile Me Deaf


Noise, noise, noise!

De overeenkomst tussen deze twee Oostenrijkse groepen is de muzikant Wolfgang Möstl, die buitensporig productief is en het vak van catchy songs schrijven tot in de poriën beheerst. Voor kenners van de Eindhovense scene; Hij is zeker te vergelijken met Joep van Son die met o.a. The Sugarettes en Nikoo tientallen songs per jaar uitbrengt.

Mile Me Deaf is het soloproject van Möstl en Sex Jams is zijn wat meer ruige noiseband. Beide zwevend in de categorieën pop, rock en noise en allebei zo hip als het maar kan. En dan kun je deze naamgenoot van Mozart ook nog kennen van Killed By 9v Batteries, een stevige noiserockact die al tien jaar kleine zaaltjes onveilig maakt.


Mile Me Deaf
‘Eatskull’ heet het fantastische debuutalbum van Mile Me Deaf en is de uitkomst van meer dan 500 thuis opgenomen liedjes. De selectie was streng, maar de tracks die het gehaald hebben zijn dan ook fucking geniaal. Check de video van ‘You’re A Walking Maze’ hieronder maar eens.

Sex Jams
Fuzz, fuzz, fuzz. En ook noisy fuzz en harde fuzz. Lelijke fuzz en mooie fuzz. En noise. Fuzzy noise. Maar wel poppy. Enne, fuzzy noise in poppy format. Enfin, lekker rauw dus. Alsof Dinosaur Jr. The Beatles op bezoek hebben. Hun nieuwe album heet 'Trouble, Honey' en is een fijne mix van Sonic Youth, Blondie en eh... Oostenrijkers.

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl.