traumahelikopter


Dj de Rooie Neger


traumahelikopter gaat na succesvol Eurosonic/Noorderslag terreur zaaien in Klokgebouw!

Het gruizige garagetrio uit Groningen met Eindhovense drummer brak verschillende tenten af tijdens Eurosonic/Noorderslag, bracht een dijk van een plaat uit bij het normaal toch wat brave label Excelsior Recordings en komt nu voor een heuse Klokgebouw show Eindhoven onveilig maken. Ja, je leest het goed, het KLOKGEBOUW!! The Black Keys, Motörhead, traumahelikopter dus!

Klokgebouw manager Jan Buys vertelt: “Wij zagen afgelopen weekend op Noorderslag twee fantastische shows van traumahelikopter. De band liet een verpletterende indruk achter en kwam als ongeslagen winnaar uit de strijd. Wij willen er op tijd bij zijn en hebben er alle vertrouwen in dat traumahelikopter de zaal zal uitverkopen. Het wordt erg bijzonder.”

traumahelikopter is natuurlijk geen vreemde eend in de Eindhovense bijt. De band speelde afgelopen jaar nog met Cheap Time in AreaFiftyOne en komt op 15 februari de show van Cosmonauts afschuren met een gruizige dj-set. Garage is ‘aan’ in Eindhoven, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer wijs te maken. En naast alle avontuurlijke, vunzige, verveelde, psychedelische en spannende 60’s bands uit de US of A die hier graag langskomen, hebben we met bands als Mozes and the Firstborn -die zaterdag 2 maart hun album presenteren in AreaFiftyOne- en uiteraard traumahelikopter gelukkig meer dan genoeg cools in eigen huis!

Onze programmeur Robert Schaeffer beaamt dat: “Wij hebben hier in Eindhoven al jaren gebouwd aan een garagerock scene. Samen met zalen als AreaFiftyOne en evenementen als Speedfest heeft Eindhoven een uitstekende voedingsbodem voor dit soort muziek. Dit is een logische keuze, en de kroon op ons werk.”

Vanavond rockt traumahelikopter het Klokgebouw, en als jij over tien jaar wilt kunnen zeggen dat je erbij was, dan raden we je aan om als een dolle snaredrum een kaart te kopen.