James Wood


+ Ernest van Aaken + Dylan Adrian


James Wood

Eindhovense indiefolkbelofte presenteert EP in Studentenkapel.

Eigenlijk bestaat het indiefolk gezelschap James Wood nog maar net, maar toch staan er al puike zaken op het CV van deze Eindhovense band. Neem het Brandend Zand Festival, de Club 3voor12 Eindhoven avond van afgelopen oktober en de shows op het dak van het Muziekgebouw tijdens het Naked Song Festival 2012. En dan nu, met trots presenteren we: de release show van hun eerste EP in de Eindhovense Studentenkapel.

Eerdere shows in de kapel bewezen al dat er magie in de lucht hangt op die plek. Een prachtig geluid, een verstilde sfeer en ruimte waar zelfs de meest ongelovige van zou gaan geloven. Of in ieder geval in de band die op het podium staat. James Wood zal haar parochie toezingen met de meest prachtige folksongs. Maar wel met een subtiele indie twist, aanstekelijke melodieën en veel samenzang!

Check hier een interview dat 3voor12 Eindhoven afgelopen week had met James Wood.

Dylan Adrian
De zoon van stadstroubadour en concertprogrammeur Ad van Meurs, een opkomend folktalent van formaat en onderdeel van het duo Dylan & Fabian.  Maar vanavond staat Dylan Adrian er alleen voor. Puur, intiem en very echt!

Ernest van Aaken
Deze (slide)bluesgitarist uit Waalre heeft zo’n beetje overal gespeeld in Eindhoven waar je maar kunt spelen; van blue border folk club, tot kunstgalerie tot bruin café. Best wel tijd voor een concert in de Effenaar dus. Zijn zeer eigenzinnige vertolkingen van delta blues-klassiekers zijn heerlijk gammel -in goede zin- en zo authentiek dat je direct 100 jaar terug gaat in de tijd.