Comedy Night: Comedytrain met Murth Mossel + Peter Pannekoek


Iedere tweede zaterdag van de maand: comedy in de Effenaar. Dit maal wegens Carnaval bij hoge uitzondering een week later.

Eerder kondigden we voor vanavond Jan Jaap van der Wal aan, maar hij zal op 13 april langskomen in de Effenaar. Vanavond neemt Murth Mossel de plek in van Jan Jaap.

Murth Mossel (1970) kan alles. Behalve kiezen. Presentator voor TMF en NPS, rapper bij de vrij sensationele Flinke Namen (onder de naam Murth the Man-O-Script), DJ, VJ, stemacteur en God weet wat nog allemaal maar het zou u sieren als u hem vooral zou kennen als comedian bij Comedytrain. En dat al meer dan vijftien jaar. In 1996 doet Murth met succes auditie in Toomler, daartoe aangespoord door zijn goede vriend Howard Komproe. Als geen ander baseert deze afgetrainde Afro-Amsterdammer zijn act op improvisatie en interactie met het publiek; gedurfd en risicovol, stand-up pur sang. En altijd in voor een goed gesprek met de zaal, maar domheid wordt genadeloos afgestraft. In de theaters speelt hij momenteel een reprise van zijn one man show 1e Persoon Enkelvoud. Daarnaast speelt hij het programma Mondeling, een show in samenwerking met DJ Switch over alle uiteenlopende onderwerpen waarmee jongeren tijdens hun studie te maken krijgen. Kortom, vervelen doet Murth zich niet gauw en niemand weet wanneer hij slaapt want nog steeds benut deze energieke jongen graag een vrij moment om het Toomler podium in te palmen. Als MC of comedian? Ook dát maakt hem niks uit.
 

Het is nog niet zo lang geleden dat hij zijn paspoort moest laten zien als hij drop wilde kopen bij de kruidenier, maar ook kleine jongens worden groot – desnoods figuurlijk. Peter Pannekoek (1986) is één van de up & coming talenten van de Comedytrain. Hij is ontwapenend, analytisch, eerlijk, persoonlijk en hij stand-upt tegen een tempo waar je niet goed van wordt. Of zoals de Volkskrant schreef: ‘Pittige humor als medicijn tegen alle kwalen’.

Met deze pittige humor won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedyconcours 2006. Enkele maanden later sluit hij zich aan bij Comedytrain maar daar laat hij het niet bij. Pannekoek is jong, snel, scherp, veelzijdig, donor, productief, man, betrokken, vilein, intelligent, lief, paranoïde, druk en wil vooral veel en als het even kan… nog meer. Zo heeft hij al mogen optreden in Nederland, België en Nigeria. Hij droeg bij aan het ontwikkelen van televisieformats, scenario’s, las columns voor bij Radio 538 en schreef stukken voor o.a. Propria Cures. Tevens schreef hij mee aan een televisieprogramma van Najib Amhali en Dit Was Het Nieuws. In 2010 speelde hij zijn eerste soloshow in de theaters, De Laatste Pannekoek. Maar ook in Toomler is hij nog steeds met grote regelmaat te zien. Tenzij u achterin zit!

Stond eerder in